שידוך מהבלקן: קבב עם רוטב שום
השף יחיאל פילוסוף מכין קבבים בלקניים ומצרף להם רוטב שום שמוסיף עסיסיות וחריפות. לא מומלץ לאכול לפני דייט ראשון, אבל בכל הזדמנות אחרת מובטח לכם רגע קטן בגן עדן
קבב בלקני
מתכון באדיבות השף יחיאל פילוסוף
המרכיבים:
1 ק"ג בשר צלעות טחון
150 גרם בשר טלה טחון
2 פרוסות לחם לבן יבש
2 בצל קצוץ דק
1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
1 כפית שטוחה של מלח
1 כפית שטוחה של פלפל שחור
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
(צילום: שירן כרמל)
אופן ההכנה:
- משרים את פרוסות הלחם במים וסוחטים היטב.
- בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים ביחד, כולל הלחם הסחוט.
- כשהתערובת אחידה מעבירים אותה למקרר למשך שעתיים.
- בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות שטוחות, ומטגנים במחבת, או צולים על הגריל.
רוטב שום בולגרי
מתכון באדיבות השף יחיאל פילוסוף
המרכיבים:
10 שיני שום קלופות
1/2 כוס אגוזי מלך טחונים גס
2 גביע יוגורט
קורט מלח
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
- מרסקים את שיני השום במעבד מזון.
- מוסיפים פנימה אגוזי מלך ומלח. מעבדים עד שהתערובת אחידה.
- בקערה נפרדת מערבבים עם היוגורט. מוסיפים פנימה את תערובת השום והאגוזים ומערבבים.
- מזליפים מעט שמן זית ומגישים.
צילום: liquidlibary
מומלצים