לכבוש את הסנופארק: ביה"ס לסקי באקסטרים
אתם כבר מזמן גולשים קארבינג ב-Parallel, משתעממים במסלולים שחורים ומקנאים קצת בגולשי הסנובורד בסנופארק? השיעורים הבאים ילמדו אתכם לקפוץ, לעשות גראבים, לקרוע את הריילים בסנופארק ולאכול מוגולים לארוחת בוקר. שדרוג חווית הסקי שלכם מתחיל עכשיו
שיעור 1
איך גולשים על בוקס? הבוקס הוא בעצם מתקן דמוי קופסה מלבנית, שניתן למצוא בכל סנופארק (האורך והרוחב משתנים ממתקן למתקן). חלקו העליון של הבוקס חלק ושטוח, ועשוי בד"כ ממתכת.
כדי לגלוש על בוקס יש לדאוג שהמגלשיים יהיו שטוחים לחלוטין, שכן אם המשקל יהיה על אחד הלהבים לא תהיה למגלשיים שום אחיזה ואתם תחליקו ותיפלו. אפשר להסתובב על הבוקס תוך כדי גלישה או מראש להחליק עליו אחורה/הצדה, אך חשוב להקפיד תמיד שהמגלשיים יהיו שטוחים והברכיים כפופות.
איך גולשים על רייל? הרייל, בהתאם לשמו, נראה כמו מעקה. אך למעשה אפשר לראות בו גם בוקס צר וארוך מאוד (שכן גם חלקם העליון של ריילים שטוח בד"כ).
רוב הריילים בסנופארקים צרים מכדי שאפשר יהיה לגלוש עליהם עם מגלשיים בצורה ישרה, ויש להחליק עליהם על הצד. ריילים מצריכים מיומנות גדולה יותר מאשר בוקסים.
שיעור 2
איך מבצעים קפיצה של 180 מעלות? בסקי, המשמעות של קפיצת 180 מעלות היא שנוחתים עם הגב למדרון וגולשים אחורה. לכן, לפני שמנסים לקפוץ 180, יש לוודא שליטה טובה בגלישה לאחור ובקפיצות רגילות שבהן הנחיתה היא עם הפנים למדרון (בקפיצות ישרות מתרוממים ממש לפני הזינוק באוויר, מושכים את הברכיים לכיוון החזה בזמן הריחוף ונוחתים עם ברכיים כפופות).
גולשי סקי בסנופארק של מאיירהופן (צילום: Roman Lachner)
הסוד בקפיצה שכוללת סיבוב הוא מתיחה של הגוף מראש, כמו קפיץ: כלומר, גולשים לקיקר כשהמגלשיים ישירים ושטוחים על השלג אך פלג הגוף העליון מסובב (אם רוצים לקפוץ בסיבוב נגד כיוון השעון יש לסובב בהתחלה את הכתפיים ימינה, ולהפך). כשמגיעים לקצה הקיקר "משחררים את הקפיץ", כלומר מחזירים את הידיים והכתפיים למרכז, והמגלשיים יסתובבו באוויר.
אפשר להתחיל את סיבוב הגוף באוויר מבלי "למתוח את הקפיץ" מראש, אך הדבר קשה יותר, מצריך קפיצה וזמן אוויר גדולים יותר, ולא מומלץ לקופצים מתחילים.
שיעור 3
איך עושים גראב (Grab)? הכוונה בגראב היא לאחיזה של היד בנקודה כלשהי במגלשיים בזמן קפיצה באוויר. האחיזה הפשוטה ביותר מתבצעת כשמביאים את הברכיים לחזה בזמן השהייה באוויר ונוגעים בלהב המגלשיים בסמוך לנעליים. לפני הנחיתה משחררים את האחיזה ומתכוננים לספוג את השלג ולכופף ברכיים, כמו בכל קפיצה רגילה.
אחיזות מסובכות יותר כוללות שליחה של הרגליים אחורה בזמן הקפיצה (כאילו מנסים להתמתח באוויר ולגעת עם העקבים בישבן) ונגיעה של היד בזנב של אחד המגלשיים. אפשר לעשות זאת כשהמגלשיים צמודים זה לזה או כשהם בצורת X באוויר.
שיעור 4
איך גולשים במוגולים (Mougls)? מוגולים, שנקראים לעתים גם "באמפים" (Bumps), הם למעשה גבעות קטנות של שלג. מוגולים יכולים להיווצר באופן טבעי ע"י גולשים רבים שמבצעים פניות ברדיוס קטן באותן נקודות, אך אפשר גם לבנות אותם בצורה מלאכותית לצורך תחרויות פריסטייל.
לפני שמתחילים לגלוש במוגולים יש לשלוט היטב בתנועות ה-Up & Down של הגלישה (כיפוף רגליים בין הפניות והתרוממות בזמן הפנייה) ומיומנים בביצוע פניות קטנות ומהירות.
בזמן גלישה במוגולים חשוב לשמור על גב זקוף, להשתמש ברגליים כבולמי זעזועים ולנסות לשמור על כמה שיותר מגע בין השלג למגלשיים. את הפניות יש להשתדל לבצע בין המוגולים או על צדן של גבעות השלג, ולא על חלקן העליון.
הערה חשובה: הטיפים בכתבה - באדיבות חברת תיירות הסקי SkiDeal - הם לידע כללי בלבד, וחשוב לקחת הדרכה מקצועית כשעולים על ההר.