קרש קפיצה: שיעורי סנובורד למחפשים זמן אוויר
אתם שולטים בגלישה לשני הכיוונים ואף מסלול שחור לא מהווה אתגר עבורכם? זה הזמן לעבור לתרגילים שיעשו רושם על החברים בבית ויהוו סיבה טובה להוציא את המצלמה. מאוֹלי, דרך Butters וגראבים ועד קפיצות מסובבות וריילים - הסודות לביצוע תרגילי הסנובורד הכי שווים
שיעור 1
מה זה Butters? בהיעדר תרגום מוצלח יותר, אפשר לקרוא להם בעברית "סיבובי חמאה". ה-Butter הוא תרגיל בסיסי שבו מעבירים את כל משקל הגוף לרגל הקדמית או האחורית והופכים את הרגל הזו לציר. בזמן ה-Butter החלק השני של הבורד (אחורי או קדמי, בהתאמה) נמצא באוויר. מעמידה זו אפשר לבצע סיבובים ברמות שונות (90, 180 ואפילו 360 מעלות ויותר), שכולם נקראים Butters.
לכבוש את הסנופארק: ביה"ס לסקי באקסטרים
פעם ראשונה על מגלשיים: מדריך לגולש המתחיל פעם ראשונה על סנובורד: שיעור למתחילים
שיעור 2
איך עושים אוֹלי (Ollie)? האוֹלי הוא קפיצה פשוטה שאפשר לבצע סתם כך באמצע המסלול, אך גם משמשת לצורך עלייה וירידה ממכשולים. מומלץ תחילה לתרגל אוֹלי בעמידה במקום. מכופפים את ברכיים כמה שיותר, מעבירים את משקל הגוף אחורה, ומשתמשים ברגל האחורית על מנת לנתר באוויר כשהאף של הבורד מוביל את הקפיצה. בזמן השהייה (הקצרה, אמנם) באוויר, מאזנים את הבורד ונוחתים עם שתי הרגליים בו זמנית. אחרי שתשלטו בקפיצות אוֹלי במקום, נסו לבצע אותן בזמן גלישה ישרה במדרון מתון.
איך קופצים נכון? לפני שמתחילים לעשות סיבובים ופליק-פלאקים לאחור באוויר, כדאי ללמוד לקפוץ ישר ולנחות בשלום. הסוד של קפיצה טובה טמון בהכנה נכונה (ברכיים כפופות, ידיים מעל קצה וזנב הבורד), שמירה על קור רוח באוויר ונחיתה יציבה על שתי הרגליים יחד כשהבורד שטוח על השלג. אם מתרוממים בסמוך לזינוק מהקיקר (מקפצה) ומושכים את הברכיים לחזה בזמן השהייה באוויר – הדבר עוזר לכם לתפוס גובה.
אילו סוגים של אחיזות (Grabs) יש? הקונספט של אחיזה בסנובורד בזמן הקפיצה מגיע מעולם הסקייטבורד, שם הקרש לא מחובר לרגליים. יש אינספור סוגי אחיזות, עם שמות הזויים יותר ופחות (סלט עוף, מזוודה, יתוש, ואפילו סנאי מעופף). האחיזה הפשוטה ביותר היא האחיזה הקדמית (Fronside Grab): היד האחורית אוחזת בלהב הקדמי של הבורד בין הביינדינגס, בזמן הקפיצה. בעת ביצוע קפיצה עם סיבוב דרך הגב (Backside), האחיזה נקראת אינדי (Indy).
אחיזה פופולארית נוספת אך קשה יותר היא ה-Method: היד הקדמית אוחזת בלהב האחורי של הבורד, בין הביינדינגס. על מנת להצליח באחיזה זו צריך או להרים את הברכיים גבוה מאוד לחזה בזמן הקפיצה או להרים את העקבים אחורה לכיוון הישבן.
שיעור 3
איך מבצעים קפיצה של 180 מעלות? בסנובורד, המשמעות של קפיצת 180 מעלות היא שנוחתים עם הרגל ההפוכה קדימה (נחיתה מסוג זה מכונה Fakie). לכן, לפני שמנסים לקפוץ 180, עליכם לוודא שאתם שולטים היטב בגלישת Switch (כשהרגל הפחות נוחה לכם מובילה) וכן בקפיצות רגילות (שיעור 2).
הסוד בקפיצה שכוללת סיבוב הוא למתוח את הגוף מראש, כמו קפיץ: כלומר, גולשים לקיקר כשהבורד ישר אך פלג הגוף העליון מסובב (אם רוצים לקפוץ נגד כיוון השעון יש לסובב בהתחלה את הכתפיים ימינה, ולהפך).
כשמגיעים לקצה הקיקר "משחררים את הקפיץ", כלומר מחזירים את הידיים והכתפיים למרכז, והרגליים והבורד מסתובבים באוויר. אפשר להתחיל את סיבוב הגוף באוויר מבלי "למתוח את הקפיץ" מראש, אך הדבר קשה יותר, מצריך קפיצה וזמן אוויר גדולים יותר, ולא מומלץ לקופצים מתחילים.
שיעור 4
איך גולשים על בוקס? הבוקס הוא בעצם מתקן דמוי קופסה מלבנית, שניתן למצוא בכל סנופארק (האורך והרוחב משתנים ממתקן למתקן). חלקו העליון של הבוקס חלק ושטוח, ועשוי בד"כ ממתכת. כשגולשים על בוקס יש לדאוג שהסנובורד שטוח לחלוטין, שכן אם המשקל יהיה על אחד הלהבים לא תהיה לבורד שום אחיזה והניסיון יסתיים בהחלקה. אפשר להסתובב על הבוקס תוך כדי גלישה או מראש להחליק עליו אחורה/הצדה, אך חשוב להקפיד תמיד שהבורד שטוח והברכיים כפופות. גלישה ישרה על בוקס מכונה 50-50, בעוד שגלישה על הבוקס כשהבורד מאונך לו נקראת Boradslide.
איך גולשים על רייל? הרייל, בהתאם לשמו, נראה כמו מעקה. אך למעשה אפשר לראות בו גם בוקס צר וארוך מאוד (שכן גם חלקם העליון של ריילים שטוח בד"כ). הריילים בסנופארקים שונים בעוביים, גובהם ורוחבם ואפשר לגלוש עליהם גם בצורת 50-50, גם על הצד וגם תוך כדי סיבוב שטוח על חלקם העליון. גלישה על ריילים מצריכה בד"כ מיומנות גדולה יותר מאשר גלישה על בוקסים.
הערה חשובה: הטיפים בכתבה - באדיבות חברת תיירות הסקי SkiDeal - הם לידע כללי בלבד, וחשוב לקחת הדרכה מקצועית כשעולים על ההר.