ועדת היועמ"ש: ההאשמות נמשכו לאחר הכשלון
גם לאחר ההכרזה על כשלון המאמצים - נמשכו ההאשמות. גורם בכיר טען בשיחה עם ynet כי אור, בנבנישתי ורוזובסקי תמרנו את עצמם למצב לא טוב וניסו לכפות על לוין וניסים את המועמדים שלהם. בצל לוח הזמנים הלוחץ, גורמים בסביבת היועץ מזוז העריכו שגם אם יתבקש - הוא יסרב להישאר בתפקידו
האבק שנותר אחרי הסערה. הוועדה לאיתור יועץ משפטי לממשלה סיימה את עבודתה אמש (יום ה') בכשלון ובטונים צורמים, לאחר שלא הצליחה לגייס רוב לאיש מבין חמשת המועמדים. אף אחד מהם לא קיבל את הרוב הנדרש של ארבעה מחברי הוועדה. החשש התממש והקונפליקט בין נציגי מערכת המשפט ונציגי המערכת הפוליטית הביא למבוי סתום. עכשיו מתפנים חברי הוועדה להטיח האשמות קשות איש ברעהו.
הוועדה הודיעה כי חבריה לא הגיעו להסכמה, ולפיכך - מוחזר המנדט שניתן להם לידי הממשלה, ללא הצגת רשימת מועמדים לתפקיד. מלשכת ראש הממשלה נמסר כי נתניהו שמע את הודעת הוועדה ושוקל כעת כיצד להמשיך בהליך נאות לבחירת יועץ, במועד הדרוש. תקופת כהונתו של מני מזוז עתידה להסתיים בסוף חודש ינואר. הוא הבהיר בעבר כי לא יסכים להישאר מעבר למועד שנקצב מראש לכהונה.
גורמים בסביבת של מזוז העריכו גם לאחר כשלון הוועדה כי גם אם יפנו אליו בבקשה שיישאר - הוא עתיד לסרב. במקרה שכזה ובהיעדר מחליף - צפוי להחליפו פרקליט המדינה משה לדור, או אחד מהמשנים למזוז.
ישיבת הוועדה עמדה בצלם של פרסומים אודות ניגוד עניינים לכאורה בין מנהל בתי המשפט, משה גל, לבין יו"ר הוועדה שקידם את מועמדותו, השופט תאודור אור. ח"כ יריב לוין והשר לשעבר משה ניסים הטיחו במהלך הישיבה כי לא יכול להיות שגל יהיה מועמד, בשל העובדה שלא דיווח על קשריו המקצועיים עם אשתו של היו"ר אור.
השניים טענו שגל התבקש מראש לכתוב אודות ניגודי עניינים וכי היועץ המשפטי לממשלה אף נתן חוות דעת שאינה מאפשרת באופן מוחלט את המשך כהונתו של היו"ר אור בוועדה. לוין וניסים אמנם לא דרשו את התפטרותו של אור, אך טענו כי אסור היה לו להעלות את שמו של גל כמועמד.
מועמדו של היו"ר נותר ללא קולות תומכים
באחד מרגעי השיא של הישיבה נערכה הצבעה לגבי מספר מועמדים. בצל אותה מחלוקת קיבל גל אפס קולות תומכים, שכן השופט אור נמנע מלתת את קולו בצל הביקורת. בעו"ד יהודה וינשטיין תמכו יריב לוין, משה ניסים ועו"ד איל רוזובסקי. בעו"ד צבי אגמון ופרופ' דפנה ברק-ארז תמכו עו"ד רוזובסקי, פרופ' אייל בנבנישתי ויו"ר הוועדה אור.
חברים שישבו בחדר סיפרו כי הורגשה אווירת נכאים לאורך הדיון. גורם בכיר בוועדה טען בשיחה עם ynet כי אור, בנבנישתי ורוזובסקי תמרנו את עצמם למצב לא טוב וניסו לכפות על לוין וניסים את המועמדים שלהם. שר המשפטים לשעבר, משה ניסים, אמר ל-ynet: "אני מצטער שהוועדה לא השכילה להגיע להבנה, אני חושב שגילינו איפוק רב והצענו הצעות מרחיקות לכת כדי לאפשר לוועדה לסיים את תפקידה בכבוד".
"אני מצר על כך שהוועדה לא שמה לב לעמדה שהפגנתי על כך שהמועמד צריך להיות בעל ניסיון פלילי והניסיון לכפות עלינו להצביע על המועמדים האחרים לא היה מוצדק", קבל ניסים. "למרות זאת,
הבענו נכונות להצביע עבורם על מנת שהוועדה תצליח להגיש לממשלה שלושה שמות, אולם לצערנו חברי הוועדה - מתוך שיקולים בעלי מניעים לא ברורים - מיאנו להסכים אפילו להכיר בנועם סולברג כמועמד שנמצא מועמד ראוי לכאורה והדבר תמוה לגמרי".
נציג הכנסת בוועדה, ח"כ לוין, הביע צער בשיחה עם ynet על היעדר הסכמות. "המועמדים שהיו בעיני הראויים ביותר ושהינם בעלי הבקיאות הרבה ביותר במשפט הפלילי שהוא אבן היסוד של תפקיד היועץ המשפטי כפי שהוא היום, לא זכו לתמיכה מנימוקים לא מספיקים בעיני".
בתום עבודת הוועדה התברר כי חילוקי הדעות נגעו אפילו לנושאים פרוצדורליים. לא כל חברי הוועדה הסכימו לפרסם את שמות המועמדים שקיבלו שלושה קולות. מסתבר שהיה זה ח"כ לוין שהתנגד למתן פומבי לשמות אלה ש"כמעט נבחרו". גורמים בוועדה אמרו כי עמדתו של לוין נשענה על כל ש"המנדט של הוועדה חייב ארבעה קולות לתמיכה במועמד, ולכן פרסום שמות שלא זכו לארבעה קולות היה מבחינתו ניסיון לפעול בניגוד לסמכות הוועדה".