ירוק ומחמם: מרק תרד
הימים אמנם נעימים אך בערבים כבר ממש קריר. יעל גרטי מזמינה אתכם להתחמם עם מרק תרד קרמי, עשיר וטעים במיוחד
עם בוא החורף ועונת המרקים אני נזכרת בתקופה הסטודנטיאלית שלי, עת חברתי יעל ואני היינו מכינות יחדיו מרקים ומתכרבלות תחת השמיכה, אל מול הטלוויזיה. כמובן שהמרקים שלי באותם ימים (לפני 18 שנה) היו מאוד לא משוכללים והתבססו, רחמנא לִצלן, על אבקת מרק וירקות קפואים. אחד המרקים הזכורים לי מאותם ימים הוא מרק התרד המוקרם, שהיה מחמם ומנחם מאוד באותם לילות קרים.
עם הזכרונות הללו החלטתי להכין מרק תרד, והפעם כמו שצריך, עם תרד טרי - וכמובן ללא גרגר אבקת מרק (שאינני צורכת כבר שנים רבות). התוצאה, הטעימה מאוד, לפניכם.
לכל המרקים של יעל - לחצו כאן
מרק תרד קרמי
אם הזמן שלכם יקר לכם, מוטב לקנות תרד שטוף. מבין כל סוגי המארזים (ולא, וזו לא פרסומת), מארזי התרד השטוף של "שטראוס" מצדיקים את המחיר. אם רוצים, אפשר להשתמש בתרד קפוא, שיש להוסיף באותו שלב.
המרכיבים (ל-7 מנות):
3 כפות שמן זית
3 כרשות, החלק הלבן בלבד, חתוך גס, חצוי ומופרד ל"דפים"
2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 שורש פטרוזיליה גדול (או 2 קטנים), קלוף וחתוך גס
2 חב' גדולות (600 גרם נטו) תרד שטוף
50 גרם חמאה
1 בצל לבן גדול, קלוף וקצוץ דק
1 בצל סגול קטן, קלוף וקצוץ דק
4 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
50 גרם (5 כפות שטוחות) קמח לבן
100 מ"ל (מעט פחות מ-1/2 כוס) יין לבן יבש
מלח
פלפל שחור גרוס גס
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת לבישול 15% שומן
להגשה
קרוטונים, רצוי מתוצרת בית
עזרים: מעבד מזון או בלנדר-מוט
(צילום: יעל גרטי)
אופן ההכנה:
- מחממים 2 כפות שמן זית בסיר גדול על אש גבוהה.
- מוסיפים כרשה ומטגנים כ-2 דקות.
- מוסיפים תפוחי אדמה, שורש פטרוזיליה וכף נוספת של שמן זית. מערבבים ומטגנים במשך 3 דקות.
- מנמיכים את האש ומבשלים במשך 20 דקות, תוך ערבוב אקראי (בשלב זה אין צורך להוסיף מים, אך אם אתם חוששים אפשר להוסיף 1-2 כפות).
- מוסיפים 750 מ"ל מים רותחים ומבשלים על אש נמוכה במשך 25 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים דיים.
- מוסיפים תרד, מערבבים ומבשלים במשך 5-10 דקות על אש נמוכה, תוך ערבוב אקראי.
- מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון וטוחנים דק (לחילופין אפשר לרסק את המרק בעזרת בלנדר-מוט, בתוך הסיר).
- במחבת בינונית מחממים חמאה על אש גבוהה.
- מוסיפים בצל לבן ובצל סגול ומטגנים עד להזהבה קלה.
- מוסיפים שום ומטגנים עד להזהבה קלה.
- מוסיפים קמח ומערבבים עד להִטמעותו.
- מוסיפים יין לבן ומערבבים עד להִטמעותו.
- מוסיפים את הרביכה למעבד המזון וטוחנים דק.
- מחזירים את תוכן מיכל מעבד המזון לסיר, על אש נמוכה. מוסיפים 500 מ"ל מים רותחים ו-1/2 מיכל שמנת לבישול. מערבבים ומתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס גס. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מגישים חם, רצוי בתוספת קרוטונים.