שתף קטע נבחר
 

קדרה שיכורה: תבשיל בקר ביין אדום

החורף עוד לא ממש כאן, אבל זה הזמן להוציא את הקדרות מהארון. הנה מתכון לתבשיל עשיר של קוביות בשר בקר שעוברות השרייה ובישול ביין אדום

תבשיל בקר ביין אדום

המרכיבים (ל-6 מנות):

1 ו-1/2 ק"ג בשר בקר לצלי (כתף, שפונדרה, צ'ך), חתוך לקוביות גדולות

בקבוק יין אדום יבש

3 בצלים חתוכים גס

3 גזרים חתוכים גס

2 גבעולי סלרי חתוכים גס

קמח

1/2 כף גרגרי פלפל שחור שלמים

3 גבעולי טימין

4 עלי דפנה

4 שיני שום לא קלופות

1 כף רסק עגבניות

ציר בקר או מים

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה


(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את קוביות הבשר בכלי שניתן לסגירה. חותכים בצל אחד וגזר אחד לקוביות גדולות ומוסיפים לכלי. קולפים שן שום אחת, מועכים אותה בעזרת כוס ומוסיפים לקערה. מוסיפים לסיר את גרגרי הפלפל השלמים, גבעול טימין אחד, יוצקים את היין, מכסים ומניחים במקרר למשך לילה.
  2. למחרת, מוציאים את קוביות הבשר מהמשרה ומניחים במסננת לייבוש. מסננים את המשרה מהירקות והתבלינים (שאותם משליכים) ושומרים אותה. מייבשים את קוביות הבשר במגבת מטבח, מניחים קמח בצלחת רחבה, מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס ומקמחים את קוביות הבשר. מחממים שמן במחבת או סיר רחב, מנערים את קוביות הבשר מעודפי קמח ומטגנים אותן בכמה מחזורים עד שהן משחימות מכל הצדדים.
  3. מעבירים את קוביות הבשר לסיר כבד שניתן להכניס לתנור. מוסיפים את הגזרים, הבצלים, הסלרי הטימין, שיני השום, הפטרוזיליה ועלי הדפנה. יוצקים לסיר את המשרה, מוסיפים את רסק העגבניות ויוצקים ציר בקר או מים כדי כיסוי המרכיבים.
  4. מביאים את תכולת הסיר לרתיחה ומכבים את האש. מעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים כשעה וחצי עד שעתיים, עד שהבשר רך אבל שומר על צורתו ולא מתפורר.
  5. מוציאים את הסיר מהתנור, מניחים על להבה קטנה ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה. מבשלים כמה דקות. אם הרוטב אינו סמיך מספיק, ממשיכים לבשל ללא כיסוי כמה דקות עד שהוא מסמיך. מגישים פירה תפוחי אדמה או פולנטה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים