נאמני אונ' ת"א: להדיח את יו"ר הוועד המנהל
עשרות צירים בחבר הנאמנים דורשים להעביר מתפקידה את ד"ר ליאורה מרידור, שהובילה את הדחתו השנויה במחלוקת של הנשיא לשעבר, צבי גליל. הם טוענים שהמהלך פגע במוניטין של המוסד האקדמי ובתרומות לו, ועלול להזיק עוד בהמשך
האם הוועד המנהל של אוניברסיטת תל-אביב ישלם את מחיר ההדחה המפוקפקת של הנשיא לשעבר, צבי גליל? 30 מצירי חבר הנאמנים של האוניברסיטה הגישו היום (א') בקשה רשמית לוועד להעביר מתפקידם את היושבת בראשו, ד"ר ליאורה מרידור, ונציגי הציבור בו, בהם אלפרד אקירוב. בוועד אישרו את קבלת המכתב, אך סירבו להגיב.
ביוני השנה חשף ynet כי מה שהוצג כהתפטרותו של פרופ' צבי גליל מנשיאות האוניברסיטה היה למעשה הדחה, שמאחוריה עמד הוועד המנהל. בעקבות חשיפה זו הודיע מבקר המדינה, מיכה לינדנשטראוס, כי החל לבדוק את המניעים למעשה ולחוקיותו. מאז הגילוי דרשו רבים מתורמיה הגדולים של האוניברסיטה להדיח את מרידור, יושבת ראש הוועד המנהל שהוביל את הצעד. לאחרונה נבחר לאוניברסיטה נשיא חדש, יוסף קלפטר, אך גם מהלך זה לא הביא שקט למוסד.
היום התרחבה החזית להדחתה של ד"ר מרידור, כש-30 מאנשי חבר הנאמנים של האוניברסיטה פנו לוועד בבקשה להדיחה. הבקשה נשלחה גם לשר החינוך, גדעון סער, יו"ר הוועדה לתכון ולתקצוב, מנואל טרכטנברג, ומבקר המדינה לינדנשטראוס.
בבקשתם טוענים צירי חבר הנאמנים כי האירועים שהתרחשו בחודשים האחרונים מעלים את החשש, שהמשך כהונתו של הוועד המנהל במתכונתו הנוכחית יגרום נזק חמור למוניטין של האוניברסיטה כמוסד אקדמי מוביל. במכתבם הם תוקפים בחריפות את כפיית ההתפטרות על גליל, וטוענים שהדבר הוביל בין היתר לגל שמועות חסר תקדים, שהזיק לשמה הטוב של האוניברסיטה.
לטענת העומדים מאחורי הבקשה, ההדחה השנויה במחלוקת של גליל הובילה להקפאת פרויקטים חשובים כמו הקמת מתחם המעונות החדש שיזם הנשיא היוצא. בבקשה נכתב שאופן ביצוע ההדחה מצד הוועד המנהל והעומדת בראשו גרם בתקופה האחרונה לתורמים בכל העולם לשקול לעכב את העברת תרומותיהם לאוניברסיטה.
עוד הם כותבים כי חבר הנאמנים מודאג מהאפשרות שאם לא יינקטו צעדים משמעותיים לתיקון המצב, המוניטין של האוניברסיטה ימשיך להיפגע, עד שיגרום נזק ליכולתה למשוך חוקרים מהדרג הראשון וסטודנטים איכותיים. לדבריהם ,הדבר יכול לפגוע גם ביכולתם של בוגרי אוניברסיטת ת"א להתחרות בבוגרים של מוסדות אקדמיים אחרים.
בין 30 החברים שחתמו על הבקשה ניתן למצוא את דוד עזריאלי וחיים כצמן. במכתב מצוין כי 90 חברים נוספים מ-18 מדינות שונות הביעו את תמיכתם בבקשה, וביניהם 22 תורמים שהעבירו לאוניברסיטה מליון דולרים ויותר.