שתף קטע נבחר

 

מחקר: 79% מהרווקות הוטרדו מינית בעבודה

ממחקר המתפרסם לקראת יום המאבק באלימות נגד נשים עולה, כי רק 3% מהנשים שהוטרדו התלוננו על כך. 4% מהנשים טענו כי קיבלו הבטחה ליחס מועדף תמורת יחסי מין, שיעור דומה ציינו כי קיבלו הבטחה של קידום מהיר בתמורה ליחסי מין

79 אחוזים מהנשים הרווקות וכ-15 אחוזים מהנשואות חוו הטרדה מינית בעבודה, אך רק 3 אחוזים מהן התלוננו במשטרה - כך עולה ממחקר חדש של ד"ר אביגיל מור על שיעור הטרדות מיניות בעבודה, המתפרסם לקראת יום המאבק באלימות נגד נשים, החל מחר (יום ד').

 

עוד עולה מהמחקר, כי 40.8 אחוזים מהנשים הרווקות חוו הטרדה מינית בעבודה לעתים תכופות, 38.5 אחוזים חוו הטרדה מינית בעבודה מדי פעם.

 

ד"ר מור, ראש התוכנית ללימודי מגדר במכללה האקדמית תל-חי, מצאה במחקר כי הסוג הנפוץ ביותר של ההטרדה המינית מוגדר בחוק כ"סביבה עוינת" והוא מתייחס לפניות מיניות בלתי רצויות מצד המעסיק - כגון: נגיעות מיניות בלתי רצויות, ליטופים וחיבוקים מנוגדים לרצונה, הערות מיניות בלתי רצויות, דיבור תכוף בלתי רצוי על נושאים מיניים ולחץ בלתי מרפה ליציאה משותפת. התנהגויות אלה מוגדרות כהטרדה מינית בחוק למניעת הטרדה מינית בישראל.

 

המחקר התייחס להטרדה מינית במקום העבודה על ידי מעסיקים או בעלי סמכות. המוטרדות הגדירו את קשריהן עם המטרידים בעיקר כיחסי עבודה קורקטיים (57.6% מהמקרים), יחסי עבודה קרובים (10.8%), יחסי עבודה קרובים מאוד (3.6%) ויחסי עבודה מרוחקים (24.5%).

 

הקטגוריה המרכזית השנייה המנוסחת בחוק למניעת הטרדה מינית, "זה תמורת זה", מתייחסת לסחיטת טובות הנאה מיניות. בתחום זה לא נמצאו הבדלים בין קבוצות הפילוח השונות והנתונים שנתקבלו הם כדלהלן: 4.1% מהנשים טענו כי קיבלו הבטחה ליחס מועדף תמורת יחסי מין, 4.4% ציינו כי קיבלו הבטחה של קידום מהיר בתמורה ליחסי מין ו- 5.1% אמרו כי הופנתה כלפיהן דרישה ליחסי מין באיומים או התנכלות.

 

ד"ר מור: "למרות 11 שנות קיומו של החוק למניעת הטרדה מינית, ממצאי המחקר מראים שההטרדה המינית מידי מעסיקים נמשכת באין מפריע.

 הדבר מעיד על אי הפנמתו של החוק, בעיקר בכל הקשור לסביבת העבודה העוינת. מסתבר שמעסיקים ממשיכים להתייחס לכפופות להם, בעיקר אם הן צעירות ובלתי נשואות, כאל חפצים מיניים שניתן להפנות כלפיהן פניות מיניות מסוגים שונים ללא כל התחשבות ברצונן".

 

מאיגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית, כיאן, מרכז תמורה, מרכז מהות ושתיל, השותפים בפרויקט חדש שנושאו סביבת עבודה בטוחה מפני הטרדה מינית, נמסר: "ממצאי המחקר של ד"ר מור מוכיחים קבל עם ועדה כי על כל מעסיק וממונה בישראל לדעת כיצד להימנע מהתנהגויות מטרידות וכיצד להתמודד עם תופעות חמורות כאלה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים