שתף קטע נבחר
 

אגסים ביין אדום: קינוח מהיר ומרהיב

אגסים ביין אדום מהווים קינוח קלאסי, גם בזכות הטעם המעודן וגם בזכות המראה האלגנטי. הבונוס הגדול הוא שקל מאוד להכין אותם, ואפשר לאכול כך סתם, או בליווי רוטב שוקולד, תלולית קצפת, או כדור גלידת וניל

אגסים ביין אדום

המרכיבים:

8 אגסים גדולים ויפים

2 כוסות יין אדום יבש

1 כוס מים

2 כפות סוכר חום

2 מקלות קינמון

5 מסמרי ציפורן

2 כוכבי אניס

1/2 תפוז פרוס לפרוסות דקות


(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. מנקים את האגסים וקולפים אותם, אך לא מסירים את העוקץ.
  2. מניחים אותם בסיר, כשהם עומדים בצפיפות זה לצד זה.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את היין, המים והסוכר.
  4. יוצקים אותם לתוך הסיר עם האגסים ומוסיפים את הקינמון, הציפורן, כוכבי האניס ופרוסות התפוז.
  5. מדליקים את הלהבה ומביאים את התערובת לרתיחה.
  6. מחלישים את הלהבה ומבשלים 25 דקות, עד שהאגסים מתרככים.
  7. מוציאים את האגסים וממשיכים לבשל את הרוטב 10 דקות נוספות.
  8. יוצקים את הרוטב על האגסים ומגישים חם, או קר.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים