שופטת: "עדות הזויה" הביאה למעצר 3 האלפרונים
בית משפט השלום בבאר-שבע שיחרר את אריה, נסים ודרור אלפרון ואת אייל גידו, שהואשמו בתקיפה בבית העלמין בדימונה. השופטת קבעה כי אין ראיות נגדם, הציגה בקיעים וסתירות בכל העדויות וביקרה בחריפות את המשטרה. הסנגור: הם נעצרו רק בגלל שמם - האישום מפוברק, השופטת אמיצה
המשטרה חטפה היום סטירת לחי מצלצלת בבית משפט השלום בבאר-שבע. בית המשפט שיחרר בצהריים (יום ד') ממעצר את בני משפחת אלפרון - אריה, נסים ודרור - וכן את מקורבם, אייל גידו. הארבעה הואשמו לפני שבועיים בשורה של עבירות - בהן ניסיון פציעה נסיבות מחמירות, קשירת קשר לפשע, החזקת סכין שלא כדין, סחיטה בכוח ועוד - לאחר שנעצרו במהלך קטטה בבית העלמין העירוני בדימונה. אולם השופטת דרורה בית אור קבעה היום כי אין ראיות לכאורה לגבי כל ההאשמות המיוחסות לארבעה.
בהחלטתה מתחה השופטת ביקורת קשה על התנהלות המשטרה בתיק החקירה. בין היתר סקרה את מכלול העדויות שעליהן הסתמכה המשטרה בהגשת כתב האישום, וכמעט בכל אחת ואחת מהן מצאה בקיעים וסתירות.
אריה אלפרון מסמן "וי" עם צאתו מבית השפט היום (צילום: הרצל יוסף)
כך למשל, המשטרה הסתמכה על עדותו של משה אלטלף, אביו של יעקב אלטלף - שלפי כתב האישום אוים על ידי גידו ששאל אותו בהלוויה "איפה הכסף?". השופטת ציינה כי אלטלף מסר עדות "מופרכת והזויה", כשטען בחקירתו שבבית הקברות החלו מכות ו"אנשים עפו באוויר".
השופטת קבעה כי יש "כרסום" בעדותו, כאשר גם העדויות של אביו ואחותו סותרות את זו שלו.
"התיאור כה הזוי", אמרה השופטת, "שצריך היה להדליק נורה אדומה אצל החוקר כאשר אין דיווח על איש שנפצע". היא אף העבירה ביקורת על כך שבכתב האישום מציינת המשטרה אירוע אלימות אחר, שקרה באולם אירועים באשדוד, כאשר כל מטרת הדבר, לדבריה, היא להעצים את חומרת האירוע בדימונה. "מדובר בניסיון מגמתי ומלאכותי", אמרה.
השופטת רמזה לכך שהחקירה לא הייתה רצינית ועניינית. המשטרה, לדבריה, יצאה מתוך כמה הנחות יסוד מוטעות. "עיינתי בדקדקנות בראיות", אמרה. "המשטרה השקיעה באיסוף הראיות ולא שקטה על שמריה. אך ככל שהצטברו העדויות והתווספו, כך הצטמצמו הראיות הקושרות את הנאשמים למיוחס להם".
עוד קבלה השופטת על כך שכתב האישום תוקן לאחר שהוגש: "התנהלת התביעה חמורה בעיניי. היה עליה לבדוק בדקדקנות את האמור בחומר החקירה, ולא להזדרז לתקן את כתב האישום".
"משטרת דימונה קיבלה הוראות מימ"ר ת"א"
נציגי התביעה ביקשו לעכב את שחרורם של הנאשמים ב-48 שעות. השופטת בית אור נעתרה לבקשתם באופן חלקי, ועיכבה את השחרור ב-24 שעות כדי שהתביעה תוכל להגיש ערעור לבית המשפט המחוזי. סנגוריהם של הנאשמים, עו"ד צבי אבנון, אורי קינן ושילה דרופמן, הביעו את שביעות רצונם מההחלטה. "לאחר שבית המשפט סקר באריכות ובכובד ראש את הראיות, יהיה זה לא צודק ולא מן הדין להשאירם במעצרם, לאחר שהם עצורים זה 25 יום", אמר עו"ד קינן.
הנונצ'קו ויתר כלי התקיפה שהביאו האלפרונים לבית הקברות, כפי
שהציגה אותם המשטרה בבית המשפט (באדיבות משטרת מרחב נגב)
"מלכתחילה אמרתי שהתיק הזה לא יחזיק מים", הוסיף עו"ד אבנון. "אלמלא קראו להם אלפרון, הם היו משתחררים. השופטת בית אור נתנה החלטה אמיצה המשתלחת במשטרה ובתביעה בצורה יוצאת דופן, על כך שהגישו כתב אישום מפוברק. בית המשפט בעצם אמר שלא היו דברים מעולם".
בדיון נכח בן משפחה נוסף, זלמן אלפרון, שללא קשר נעצר גם הוא בשבוע שעבר, בחשד להלבנת הון, ושוחרר גם הוא על-ידי בית המשפט. "מהתחלה ידענו שאין כאן דבר", אמר ל-ynet.
"משטרת דימונה קיבלה את ההוראות שלה מלמעלה, מימ"ר תל-אביב. אני עברתי השבוע טראומה קשה כאשר הימ"ר שברו לי את הבית. כשהובאתי בפני שופט הוא שיחרר אותי לאלתר, ואף המליץ למח"ש לבדוק את העניין. אני מציע למפכ"ל, לסגן שלו ולשר לקרוא את ההחלטה".
מהמשטרה נמסר בתגובה להחלטה: "קיבלנו את החלטת בית המשפט הנכבד. יחד עם זאת אין אנו מסכימים עם החלטת השופטת וסבורים כי קיימת תשתית ראייתית מספקת, ולפיכך יוגש ערער לבית המשפט המחוזי תוך פרק הזמן שניתן".