שפצל'ה: בצקניות ברוטב פטריות ושמנת
שפצל'ה הן בצקניות פשוטות מבחינת מרכיבים והכנה, אבל בשידוך עם הרוטב המתאים הופכות למנה משביעה ומחממת שלא ניתן לעמוד בפניה. הנה מתכון לשפצל'ה ברוטב פטריות
(הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין)
שפצל'ה ברוטב פטריות
מתכון באדיבות קפה "אנינה"
המרכיבים (ל-8 מנות):
לשפצ'לה:
1 ק"ג קמח
1 כפית מלח
5 ביצים
700 מ"ל מים
לרוטב פטריות:
סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות דק
2 כרשות חתוכות דק
צרור טימין, ללא הגבעולים
150 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף חמאה
1/4 כוס יין לבן יבש איכותי
לקישוט:
גבינת פרזמן מגוררת
אופן ההכנה:
- בקערת המיקסר מערבבים יחד קמח, ביצים, מים ומלח, עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושים. ממשיכים לערבל במהירות נמוכה עד שמתקבלת בלילה סמיכה ואחידה.
- מרתיחים בסיר גדול 3 ליטר מים עם מלח. מניחים מעל הסיר מגש מחורר, או מסננת עם חורים גדולים.
- יוצקים על המגש המחורר מצקת מבלילת הבצק, ובערת לקקן דוחפים פנימה את הבצק לתוך הסיר.
- מניחים לאטריות להתבשל כדקה ומוציאים מהמים למסננת.
- שוטפים במים קרים. מוסיפים כף שמן ומערבבים קלות את השפצל'ה כדי שלא ידבקו.
- הרוטב: ממיסים במחבת חמאה ומטגנים בה את הכרשה עד להשחמה.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים את הטימין ומבשלים עוד 2 דקות.
- מוסיפים יין לבן ובעזרת כף עץ מגרדים את תחתית המחבת. מבשלים כ-3 דקות, עד שרוב היין מתאדה.
- מוסיפים שמנת ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- ההגשה: מחממים מחבת טפלון וממיסים בו כף חמאה.
- צורבים את השפצל'ה עד להזהבה קלה. מוסיפים את הרוטב ומערבבים.
- מעבירים לצלחות הגשה ומוסיפים פרמזן מגוררת.
צילום: index open
צילום: index open
מומלצים