עובדים ששומרים כעס בבטן - חוטפים התקף-לב
מעוצבנים? עדיף שתוציאו הכל החוצה. חוקרים בשבדיה מצאו כי אלה שהתאפקו ולא שחררו את הזעם, היו בסיכון כפול ללקות בהתקף-לב, לעומת אלה שהתפרצו ונתנו דרור לכעסם
אתם שומרים הכל בבטן? הלב שלכם בסכנה: חוקרים בשבדיה מצאו כי אלה שלא שחררו את הזעם, היו בסיכון גבוה ללקות בהתקף לב, בהשוואה לאלה ששחררו את הזעם החוצה. המחקר החדש פורסם בגליון האחרון של כתב העת לאפידמיולוגיה ובריאות הציבור.
המחקר נערך בין השנים 1992 עד 1995. החוקרים בדקו 2,755 גברים בסטוקהולם שמעולם לא לקו בהתקף-לב עד תחילת המחקר. הם נשאלו כיצד
לא רק בעבודה
נשים ששומרות בבטן בסיכון
איתי גל
מחקר חדש שנערך במשך 10 שנים עקב אחרי התנהגות האישה במצבי ריב עם הבעל. התוצאות: אלו ששמרו הכל בבטן ולא התפרצו על בן הזוג - היו בסיכון גבוה פי 4 למות ממחלות לב וכלי דם. מומחה ישראלי: זה הגיוני
בתוך כך נבדקו הרגלים יומיים של העובדים כמו עישון, שתיה, פעילות גופנית, חינוך, סוכרת, דרישות תעסוקה והחופש להחליט על משימות. החוקרים בדקו גם את לחץ דמם של המשתתפים, משקלם ומדד ה-BMI. רמות הכולסטרול הממוצעות של המשתתפים בתחילת המחקר היו 41.
החוקרים מצאו כי עד שנת 2003, מתוך כלל הנחקרים, 47 גברים לקו בהתקף-לב או מתו ממחלות לב. הגברים אשר העדיפו שלא להתמודד עם עימותים או שהבליגו עליהם, היו בסיכון כפול ללקות בהתקף לב או למות ממחלת לב חמורה, בהשוואה לאלה שהתמודדו עם ויכוחים, ריבים ועימותים.
לדעת החוקרים, הכעס עלול לגרום למתח גופני אם אינו משתחרר, ומתח זה
גורם לעלייה בלחץ הדם אשר לבסוף גורם לפגיעה במערכת הלב וכלי-הדם.
ד"ר קונסטנזה ליינוובר, ראש צוות החוקרים ממכון המחקר בשטוקהולם, אמר: "מחקרים קודמים כבר גלו את הקשר בין זעם לבין מחלות לב. קשה לצפות כיצד גבר יתנהג בסיטואציה של עימות. השאלה היא כיצד תהיה התגובה האינסטינקטיבית".
מחלות לב וכלי דם נחשבות לגורם התמותה והתחלואה השני בשכיחותו בישראל, לאחר מחלות הסרטן. טרשת העורקים גורמת מדי שנה לכשבעת אלפים מקרי מוות: אלפיים מהם מהתקפי לב וחמשת אלפים מקרי מוות ממחלות אחרות הנגרמות מטרשת עורקים וגורמות לחסימת כלי דם.
תתרגז. זה בריא
צילום: index open
מומלצים