מכה לפרקליטות: זגורי זוכה מניהול ארגון פשע
יניב זגורי וארבעה מחבריו, שהואשמו בכך שעמדו בארגון פשיעה בדרום, זוכו מחמת הספק - אך הורשעו בעבירות אחרות. אשתו של זגורי ל-ynet: "בית המשפט קבע שבעלי הוא איש טוב"
ביום שבו ראשי ארגון פשע במרכז נשלחים למאסר עולם , בדרום נרשם זיכוי: יניב זגורי, שהואשם כי עמד בראש ארגון פשיעה בדרום, זוכה בצהריים (יום ב') מחמת הספק בבית המשפט המחוזי בבאר-שבע. ארבעת הנאשמים האחרים זוכו גם הם מכל העבירות שיוחסו להם לפי חוק המאבק בארגוני פשיעה, אך הורשעו בעבירות אחרות.
זגורי הורשע בעבירות שיוחסו לו בגין הנחת רימון בפתח ביתו של קצין השב"ס אמיל צאלח - שהיה קצין המודיעין בכלא "אוהלי קידר". זגורי הורה לעד המדינה, שצירף אליו את מאור אלמקייס לעשות זאת ולרסס על קיר הבית את הכתובת "על הטעות באגף 2 אוהלי קידר". על פי כתב האישום הדבר נעשה מאחר שאחד האסירים בכלא, המיודד עם זגורי, אמר לו שצאלח מתנכל לו.
העבירות שבהן הורשע הן קשירת קשר לביצוע פשע, עבירות נשק, סחיטה באיומים והשחתת פני מקרקעין. בנוסף, הורשע זגורי גם בהצתת פיצוציית "בון בון" בבאר שבע. יוסי בוחבוט הורשע בעבירות שיוחסו לו בגין זריקת רימון לעבר ביתו של כתב "ידיעות נגב" דאז, ארצי חלפון - כתוצאה מכך נהרגה כלבתו של חלפון ונגרם נזק לביתו - קשירת קשר לפשע, היזק בזדון, היזק לבעלי חיים ועבירות נשק.
אלמקייס הורשע בפרשת קצין השב"ס. מרדכי ממן זוכה מהעבירות שייוחסו לו - הצתת משרדו של עו"ד איתי יצחק והצתת רכב, אך הורשע בהצתת הפיצוצייה. אבנר חנוכוב, הנאשם האחרון, הורשע אף הוא בפרשת פיצוציית "בון בון".
עיקר הראיות בתיק נגד זגורי ואנשיו מבוססות על דבריו של עד המדינה טל קורקוס, מי שנחשב ליד ימינו של זגורי. בית המשפט מתח ביקורת על המשטרה ושלא תיעדה את חקירתו ואף את המשא ומתן שהוביל לחתימת ההסכם עמו, כולל בכל הקשור להסכם המקדמי שערכו עם קורקוס, שלפיו הדברים שיאמר לחוקרים לא ישמשו נגדו אם לא ייחתם עמו הסכם סופי.
אבנר חנוכוב ויוסי בוחבוט, היום בבית המשפט (צילום: הרצל יוסף)
"יש חשיבות ומשמעות לדרך שבה הגיע עד המדינה למסור עדותו כדי למנוע את טענות ההגנה, שהאינפורמציה שמסר עד המדינה - מקורה בחוקרים", כתבה סגנית הנשיא, השופטת שרה דברת. דברת ציינה כי אף כי החוקרים "התפתלו על דוכן העדים בחוסר נוחות", כלשונה, כשנשאלו בסוגיית היעדר התיעוד.
על קורקוס קבעו כי מדובר בעבריין, שמעשיו חמורים לא פחות מאלה המיוחסים לנאשמים. "מדובר בעד אינטליגנטי ומניפולטיבי", קבעו, אשר ניהל תוך כדי המשפט בלוג בו פרסם את משנתו, שאמינותו מוטלת בספק ויש לבחון את עדותו בזהירות יתר. במסגרת ההסכם עמו, אמורים התיקים נגדו להיסגר והוא יקבל 120 אלף דולר. למרות שבית המשפו מצא פגמים באמינותו, הוא הרשיע על בסיס עדותו את הנאשמים בחלק מהעבירות שייוחסו להם.
בנוגע למעורבותם של הנאשמים בארגון פשיעה, קבע בית המשפט כי לא הוכחה מעבר לספק הנדרש פעילות בתבנית מאורגנת, שיטתית ומתמשכת. "אין נושא משותף שמקשר בין כולם, אין תחכום, אין מקצועיות, אין ריחוק פיזי ולא היררכיה, לא הוכחה חלוקת רווחים או גורמים מממנים, כל אלה הם הסממנים המאפיינים ארגוני פשיעה", כתבו השופטים.
אשתו של זגורי: "אני והבנות - ארגון הפשיעה של יניב"
חלק מהנאשמים שזוכו מהעבירות המיוחסות להם התקבלו במחיאות כפיים על ידי בני משפחתם ומקורביהם כאשר יצאו מהאולם. אשתו של זגורי, מיכל, אמרה ל-ynet: "אי אפשר לתאר את שמחתי.
הצדק יצא לאור. יש שני סוגי אנשים בעולם - טובים ורעים. בית המשפט קבע שבעלי הוא איש טוב. אני והבנות שלי זה ארגון הפשיעה היחיד שלו".
צוות ההגנה - עו"ד משה שרמן, דוד יפתח, אורי בן נתן, נועם אליגון, ארז שלו, ליאור אפשטיין, אביגדור פלדמן, רפי ליטן ועידו פורת - הביעו שביעות רצון מההכרעה. "מלכתחילה אמרתי כי לכל היותר מדובר בארגון קיקיוני שיכול לשחק על על חוף הים עם כף ודלי", אמר עו"ד שרמן. לדברי עו"ד בן נתן,"עושים שימוש נרחב מדי במושב 'ארגון פשע', שהפך להיות סעיף מאוד פופלארי בתקופה האחרונה".
בחודש מאי 2008 הואשמו הארבעה. התביעה התבססה בעיקר על עדותו של עד מדינה, שותפם של הנאשמים, שמסר את הפרטים המלאים בנוגע לפשעים המיוחסים להם. מדובר במי שהיה יד ימינו של זגורי, השתתף בכל הפשעים המיוחסים להם, וכשחקירת המשטרה הייתה בעיצומה בגד למעשה בשותפו והפך לעד המרכזי.