שתף קטע נבחר

 

הביטוח הלאומי ישוב לשלם הבטחת הכנסה לזונות

ההחלטה התקבלה בעקבות ביטול ההוראה המכירה בזנות כעבודה, ושללה את הקצבה מהעוסקות בתחום. זונות אף יקבלו החזר על כסף שנדרשו להשיב לביטוח הלאומי. יו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה: "זה יחזיר אותן למעגל הזנות"

המוסד לביטוח לאומי ביטל את ההוראה המכירה בזנות כעבודה, בעקבותיה נשללה מהנשים שעסקו בזנות קצבת הבטחת ההכנסה. בעקבות ההחלטה תועבר לנשים קצבה חודשית, והן אף יקבלו בחזרה כסף שנדרשו להחזיר למוסד עבור הקצבה. יו"ר הוועדה לסחר בנשים: "ההחלטה תדרדר את הנשים חזרה למעגל האימה והזנות".

 

אסתר דומיניסיני, מנכ"לית המוסד לביטוח לאומי, הודיעה היום (ד') על ההחלטה בוועדת הכנסת העוסקת בסחר בנשים, לאחר קבלת ממצאים בנושא שעלו במחקר של המרכז למידע ומחקר של הכנסת. לדבריה, ייתכן שהטיפול בנשים אלה "לא היה רגיש די הצורך", על רקע העובדה כי מרביתן נפלו קורבן לסחר בנשים, וכל הכנסותיהן עברו לכיסי הסרסורים המעסיקים אותן תמורת דמי קיום זעומים.

 

בכוונת דומיניסיני להיפגש בימים הקרובים עם המתאמת הבין משרדית בנושא המאבק בסחר בבני אדם, עו"ד רחל גרשוני ממשרד המשפטים, כדי להעניק לזכאיות את הטיפול הראוי, לרבות קצבת הבטחת הכנסה. בנוסף, הצהירה כי המשך הטיפול בעוסקות בזנות יהיה מעתה בשיתוף פעולה עם הארגונים החברתיים המטפלים בהן ופועלים לשיפור מצבן. התוכנית הלאומית להוצאת הנשים ממעגל הזנות, שהתקבלה לפני כשנתיים, נעשית בשיתוף הרשות לקידום מעמד האישה.

 

יושבת ראש הוועדה, חברת הכנסת אורית זוארץ (קדימה), תבעה לבטל את ההחלטה בטענה כי משמעות הדבר היא הכרה דה-פקטו בעובדה שהעיסוק בזנות הוא עבודה, מה שעומד בניגוד מוחלט להנחיות שהפיצה פרקליטות המדינה בינואר 2006. בהנחיות אלה נקבע כי זנות היא לעולם ביטוי של מצוקה, וסרסרות לזנות מהווה ניצול של מצוקת הנשים.

 

"הדבר יגביר את ייאוש הנשים, וידרדר אותן חזרה למעגל האימה והזנות. נוצרה כאן סתירה של ממש בין רשויות המדינה כשיד אחת מקצה כספים לשיקום הנשים והוצאתן ממעגל הזנות, ורשות אחרת יוצאת נגדן למלחמת חורמה ועושה הכל כדי להחזיר אותן למעגל הזנות, למצוקה כלכלית עקב חובות כספיים לסוחרים שהביאו אותן ארצה", טענה ח"כ זוארץ.

 

שר הרווחה, יצחק הרצוג, חשף במהלך הדיון נתונים על הטיפול בקורבנות הסחר בנשים

במקלטים שמשרדו מפעיל. לדבריו, במהלך השנים חלה ירידה במספר הנשים שהתקבלו למקלטים - בעוד לפני חמש שנים התקבלו 118 נשים, כיום עומד מספרן על 17 נשים בלבד. הוא הדגיש כי הגורם שמפנה את הנשים למקלטים היא המשטרה, על פי החלטת ממשלה.

 

לדבריו, המדינה עשתה בשנים האחרונות מאמץ ניכר לשנות את מיקומה של בדירוג העולמי של מדינות הנאבקות בסחר בבני אדם, והוא עצמו פיתח תשתיות שלא היו קיימות במטרה זו, בעיקר במתן תמיכה ושרותים לקורבנות במקלטים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דומיניסיני. הקצבה תוחזר
צילום: גיל יוחנן
סתירה בין רשויות המדינה. ח"כ זוארץ
צילום: דודי ועקנין
צילום: ששון תירם
השר הרצוג. נותנים תמיכה במקלטים
צילום: ששון תירם
פרוצות. יזכו להחזר
צילום: טל כהן
מומלצים