דיווחים: רופאים מצרפת בדקו את גלעד שליט
לפי BBC בערבית ו"אל-חיאת", ארבעה רופאים צרפתים נכנסו לפני שבוע לעזה עם המתווך הגרמני, ובדקו את החייל החטוף במסתור. עד כה סירב חמאס לאפשר כל ביקור של גורם זר. עוד נטען שהמתווך אורלאו מאיים לנטוש "בגלל התעקשות ישראל"
איתות נוסף לכך שעסקת שליט נמצאת מעבר לפינה? לפי מספר דיווחים הבוקר (יום א') בכלי תקשורת אמינים, צוות רפואי צרפתי, הכולל ארבעה רופאים, נכנס בשבוע החולף לרצועת עזה ובדק את החייל החטוף גלעד שליט. זו הפעם הראשונה שבה מבקר גורם זר את שליט. אביו, נועם שליט, אמר ל-ynet כי לא ידוע לו על הבדיקה הרפואית, "לא נראה לי שזה התקיים בכלל".
לפי הדיווחים ברשת BBC בערבית ובעיתון הערבי הלונדוני "אל-חיאת", הצוות נכנס לעזה ביום ראשון שעבר עם המתווך הגרמני. הרופאים, כך נאמר בדיווחים הללו, הגיעו לקהיר, משם נסעו לכיוון עזה ונכנסו במעבר רפיח. ארבעת הרופאים, בעלי התמחויות שונות, ביצעו בדיקות שונות במקום המסתור. הרופאים הגיעו לרצועה תחת אמצעי ביטחון חסרי תקדים מצד חמאס, בזמן שבשמיים חגו כל העת מזל"טים של חיל האוויר - כך לפי הדיווחים.
חמאס קיבל ערבויות מהמתווך הגרמני שישראל לא תתקוף ולא תנסה לשחרר את שליט.
ביקור של גורם זר אצל החייל החטוף עשוי להיות סממן נוסף להתקדמות בעסקת שליט. עד כה סירב חמאס בתוקף לאפשר ביקורים שכאלו, וגם פניות של ארגונים בינלאומיים כמו הצלב האדום, נדחו על הסף.
בתוך כך מדווח "אל חיאת" כי המתווך הגרמני איים לפרוש מתפקידו כמתווך בשל התעקשותה של ישראל על עמדותיה. מקורות המוגדרים כמהימנים מסרו לעיתון שהוא השמיע את האיום בסבב השיחות האחרון, מכיוון שחש כי התעקשותה של ישראל תביא לכשלון העסקה.
אותם המקורות הגדירו את השיחות כ"סבוכות מאוד" ומסרו כי "המכשולים הניצבים עתה בפני השלמת העסקה מסתכמים בסירובה של ישראל לשחרר 44 אסירים מקרב תושבי מזרח ירושלים, 20 מקרב ערביי ישראל ואסיר אחד מרמת הגולן - כולם החלו את תקופת מאסרם טרם החתימה על הסכם אוסלו. זאת בנוסף להתעקשותה לגרש כ-125 אסירים מרצועת עזה אל מחוץ לשטחים".
אתמול: סערת בן סימון
איתות לכך שעסקת שליט אמנם קרובה הגיע אתמול מכיוונו של חבר הכנסת דניאל בן סימון. "לא מספרים לציבור את הכל, אבל עסקת שליט הייתה תקועה שלוש שנים כי אהוד אולמרט לא רצה לשלם את המחיר. עלה נתניהו - העסקה תסתיים בשבוע הבא עוד בעוד שבועיים. זו החלטה מאוד משמעותית", אמר בן סימון באירוע "שבתרבות" בבאר-שבע.
בן סימון נשאל לגבי מרואן ברגותי, ורמז כי ראש התנזים לשעבר בגדה, שנידון לארבעה מאסרי עולם בישראל, צפוי לצאת לחופשי. "הוא נמצא ברשימות וייתכן שבעוד שנתיים ישראל תשב מולו. הוויכוח הוא איך לחסום את חמאס ולגייס מנהיג בשטחים, ויש ויכוח באיזו מידה להפוך אותו למנהיג או לא. יש דיונים האם להציבו ברמאללה או לשלחו לתקופת צינון בחו"ל".
מלשכת ראש הממשלה נמסר כי דבריו של בן סימון שיוחסו לנתניהו "לא נאמרו על ידו מעולם, לא לאישיות פוליטית ולא לאף אדם אחר". גם בן סימון עצמו ביקש להבהיר אחר כך ש"הדברים נאמרו על דעתי ולא הובאו כציטוט משיחה עם ראש הממשלה".
בשבוע שעבר חשפה המדינה את מתווה העסקה בתשובה לעתירות בבג"ץ, ולפיו - ישוחררו 980 אסירים תמורת החייל החטוף. ומדוע לא ניתן לפרסם פרטים נוספים? על כך השיבה המדינה: "הצדדים התחייבו מפורשות אל מול המתווך הזר, וכתנאי למשא ומתן, כי פרטי המשא ומתן יישמרו בדיסקרטיות מלאה, וזאת על מנת לאפשר לו לנהל משא ומתן אפקטיבי בין הצדדים, אשר לא ינוהל באמצעות ועל-ידי התקשורת". עוד הודגש כי "בלעדי עמימות לא יהיה ניתן לקיים משא ומתן אפקטיבי ולהגשים את המטרה". משפחת שליט ממשיכה להיפגש עם שרי הממשלה, והשבוע תיפגש עם שרים בודדים שטרם פגשה בסבב הנוכחי.