שתף קטע נבחר
 

קלאסיקה צרפתית: תבשיל עוף ביין

"קוק או ואן", תרנגול ביין, הוא תבשיל צרפתי קלאסי של עוף, יין אדום, פטריות ובצלי פנינה. במקור היו משתמשים בתרנגול זקן, אולם תרנגולת תצלח גם היא

תבשיל עוף ביין אדום

המרכיבים:

עוף במשקל 1 ו-1/2 ק"ג, מפורק

קמח

5 כפות שמן זית

1/4 כוס קוניאק

2 עלי דפנה

20 בצלצלי פנינה, קלופים

1/2 בקבוק יין אדום

1 כוס מרק עוף צח

2 שיני שום קצוצות

2 גזרים, קלופים וחתוכים לעיגולים עבים

1 כף רסק עגבניות

סלסלה פטריות שמפיניון, נקיות וחצויות

1 כף פטרוזיליה קצוצה

1/2 כפית טימין

מלח ופלפל שחור


(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:
  1. מייבשים היטב את חלקי העוף במגבת נייר. מניחים מעט קמח בצלחת שטוחה ומוסיפים לו מעט מלח ופלפל שחור גרוס. מחממים 3 כפות שמן הזית במחבת רחבה. מקמחים את חלקי העוף ומנערים מעודפי קמח. מטגנים את הנתחים משני הצדדים עד שהם משחימים ומעבירים אותם לצלחת.
  2. שופכים את עודפי השמן מהמחבת, יוצקים פנימה את הקוניאק ומרתיחים בזהירות (האלכוהול שבקוניאק עשוי להתלקח) תוך קרצוף תחתית המחבת בכף עץ.
  3. מחממים כף שמן הזית בסיר רחב. מוסיפים את הגזר ואת בצלי הפנינה ומטגנים כשתי דקות. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים תוך ערבוב כדקה נוספת.
  4. מוסיפים את חלקי העוף לסיר, יוצקים את היין, הקוניאק שבמחבת, המרק הצח ורסק העגבניות, מערבבים ומביאים לרתיחה. ממליחים ומפלפלים, מקטינים להבה, מכסים ומבשלים כשלושת רבעי שעה.
  5. מוסיפים לסיר את הפטרוזיליה והטימין וממשיכים לבשל כחצי שעה נוספת.
  6. מחממים את הכף הנותרת של שמן הזית במחבת ומטגנים את הפטריות החצויות. מוסיפים אותן לסיר כעשר דקות לפני תום הבישול.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים