רוברט גייטס: מאמינים שהגרעין הפקיסטני בטוח
על רקע פיגוע קטלני סמוך למטה הצבא הפקיסטני, אמר שר ההגנה האמריקני כי וושינגטון מאמינה שהנשק הגרעיני של בת-בריתה אינו נמצא בסכנה. "הענקנו להם סיוע בשיפור חלק מסידורי הביטחון בשנים האחרונות", אמר בראיון לרשת CBS
שר ההגנה האמריקני רוברט גייטס אמר אמש (יום א') כי ארצות הברית סייעה לפקיסטן לשפר את סידורי האבטחה סביב מתקניה הגרעיניים והיא מרגישה "בנוח" בסוגיית ביטחון הנשק הגרעיני של בת-בריתה.
דבריו של גייטס בראיון לרשת CBS נאמרו על רקע הדאגה הגוברת לביטחון הארסנל
הגרעיני של פקיסטן בעקבות המשך התקפות הטליבאן. ביום שישי האחרון נהרגו 40 בני אדם לאחר ששני מחבלים מתאבדים פוצצו את עצמם במסגד בעיר רוולפינדי, בה נמצא המטה הכללי של הצבא הפקיסטני. בעקבות הפיגוע הקטלני נמתחה ביקורת על כך שהמחבלים הצליחו להסתנן לאזור שאמור להיות אחד הבטוחים במדינה.
כשנשאל כיצד הוא יכול להיות בטוח בכך שהנשק לא בסכנה, בהתחשב בדיווחים שלפיהם וושינגטון אינה יודעת היכן נמצאים כל מתקני הגרעין של פקיסטן, השיב גייטס: "יש לנו יחסים טובים איתם, למעשה אנחנו הענקנו להם סיוע בשיפור חלק מסידורי הביטחון בשנים האחרונות. זו לא מערכת יחסים חדשה ואני חושב שבהתבסס על המידע שיש לנו, זה נותן לנו ביטחון".
פקיסטן, שאינה חתומה על האמנה למניעת הפצת נשק גרעיני, ביצעה כמה ניסויים גרעיניים בשנת 1998. לפי הערכות, המדינה מחזיקה בלפחות 60 ראשי נפץ גרעיניים. החשש שהנשק הגרעיני ייפול לידיים הלא נכונות התעורר כבר אחרי מתקפת הטרור ב-11 בספטמבר 2001, שאחריה, לפי דיווחים, הורה הנשיא דאז פרבז מושארף להעביר את הנשק הגרעיני לשישה אתרים סודיים.
הדאגות האמריקניות לגבי הביטחון סביב הנשק הגרעיני בפקיסטן צפו מעל פני השטח
על רקע ההתקררות ביחסים בין שתי המדינות, אשר היו בנות ברית קרובות במהלך המלחמה הקרה. בשנים האחרונות, מקרים שבהם נהרגו אזרחים חפים מפשע כתוצאה מהפצצות של כלי טיס אמריקנים שכוונו נגד אנשי אל-קאעידה וטליבאן, פגעו קשות בדעה הציבורית על וושינגטון.
בארצות הברית, לעומת זאת, הביעו תסכול לנוכח אי-רצונה של פקיסטן לרדוף אחר החמושים המסתתרים באזורים שבטיים סמוך לגבול עם אפגניסטן. "יש לנו הרבה עבודה לעשות כדי לשפר את ההבנה ההדדית בינינו לבין בני בריתנו וידידינו הפקיסטנים", הודה ריצ'רד הולברוק, השליח המיוחד של ארה"ב לאפגניסטן ופקיסטן, בראיון לרשת CNN.