שתף קטע נבחר

 

מייסד יוטיוב עם הכוכבים הישראלים

יוצרים ישראלים שפועלים ביוטיוב נפגשו עם אחד ממייסדי האתר וסיפרו כי הם מרוויחים בעיקר מהפרסום דרכו. איך יוטיוב מתמודדת עם אנשים שלא רוצים להתפרסם? הקהילה מדגללת - ויוטיוב מסירה

סביר להניח שכל אחד מאיתנו, בשלב כזה או אחר, קיבל (והעביר הלאה) מייל עם הכותרות "ג-ד-ו-ל!!", "לפתוח רמקולים", "חייבים לראות!1!!", וכדומה. עד לפני מספר שנים למיילים הללו היו מצורפים קבצים עם סרטונים, ואילו בשלוש השנים האחרונות צמחו אתרי הווידאו, ובראשם יוטיוב, שכיום נמצא בבעלות גוגל.

 

צ'ד הארלי, אחד ממייסידי האתר, שוחח הבוקר (ב') עם כמה מכוכבי יוטיוב המקומיים, במסגרת ביקורו בישראל. הרלי התעניין בדרכים בהן הכוכבים מפיצים את הסרטים שלהם, והמליץ לכולם לנצל את יכולות ה-HD של האתר. מחר יקח הרלי חלק בהשקת ערוץ יוטיוב לנשיא המדינה, שמעון פרס.

 

יוטיוב מכניסה כסף מפרסומות המוצגות לצד קטעי הווידאו ועליהם, אך האם הכוכבים עצמם מרוויחים ממיליוני הכניסות? הרלי ציין את תוכנית חלוקת הרווחים עליה הכריזה החברה לא מזמן - אלא שזאת לא פתוחה לכל גולש, וכן דיבר על תוכנית עתידית שתאפשר לבצע מכירות של תכנים ביוטיוב.

 

לראות עיניו, יוטיוב תהיה פלטפורמת וידאו שיוויונית שמאפשרת לגופים גדולים וליוצרים עצמאיים להגיע לקהל רחב ככל האפשר. עוד הוא צופה שעם השלמת ההתחברות של המחשב לטלוויזיה, אנשים יצרכו תכנים במסורה או על פי חיפוש אקטיבי, או על פי לימוד הרגלי הצפיה - בדומה למה שפנדורה ו-last.fm עושים בעולם המוזיקה.

 

מרוויחים מהפרסום

הכוכבים שנכחו במפגש לא התלוננו על העדר התשלום, ואמרו כי הם מרוויחים בדרכים עקיפות, ובעיקר מהפרסום ביוטיוב. היוצרת של ליזי דה לזי, סדרת אנימציה על סטנדאפיסטית לסבית, אמרה שהיא מרוויחה ממכירת ספרים ברחבי העולם בעקבות הסרטונים שלה. "זו התחלה של פרנסה", לדבריה והיא מקווה כי בעתיד תוכל ממש לחיות מזה.

 

היוצרת של bgirldeedee, ריקוד ברייקדאנס שנעשה עם האצבעות סיפרה שהרוויחה אלפי דולרים מפרסומות שצילמה בחו"ל. הגולש "ויליאמסשמיר" אמר כי הסרטונים שיצר עזרו לו להשיג עבודה כבונה אתרים עצמאי, ולעזוב את תפקידו כתומך טכני. אלכס "omnistrife" שיוצר אנימציות פשוטות בתוכנת הציור של Windows ציין לחיוב את התגובות שהוא מקבל והבקשות ליצור סרטונים נוספים - ואמר כי גם אלה מהווים תגמול.

 

רוי וורנר, יוצר סרטים, הביע תקווה שיוכל למכור את הסרטים שלו באמצעות יוטיוב ולקבל מליון גולשים שישלמו 99 סנט על הסרט שלו, מה שעדיף לדבריו על צופים בודדים בישראל שישלמו 35 שקלים תמורת צפיה בסרט. המחסום מבחינתו הוא הגבלה ברזולוציה של הסרטים, ובאורך של עשר דקות לקליפ.

 

כרגע רק שותפים עסקיים של יוטיוב רשאים להעלות סרטים ארוכים יותר, ובלי להתייחב אמר הרלי כי ביוטיוב שוקלים להסיר את ההגבלה הזו.

  

יש אלימות? אפשר לדגלל

אלא שלא כולם בחרו להיות כוכבים ביוטיוב. אתרי הוידאו באופן כללי, ובתוכם יוטיוב הפכו לחלק מתופעה המתקראת "בריונות רשת". ילדים מתעללים בחבריהם, מבצעים מעשי ונדילזם, ומעלים את התוצאות לרשת. התעללות ואלימות היו קיימות, כמובן, לפני כן. כעת אתרי הווידאו מאפשרים לתעד ולהפיץ את מקרי ההתעללות הללו בקלות, כמו שהם מפיצים סרטון של חתול שותה מהברז. 

 

באיטליה עומדים בימים אלה לדין בכירים בגוגל, בעקבות סרט שהועלה לאתר שיתוף הווידאו של החברה, ובו נראית חבורת ילדים כשהיא מתעללת בילד אוטיסט. הילדים נתפסו מאז והסרט הוסר מהרשת. בגוגל אמרו להגנתם כי פעלו להסרתו מיד עם היוודע הדבר. גזר הדין צפוי להימסר עוד שבועיים, והתביעה דורשת מאסר.

 

"יש לנו תנאי שימוש ברורים", אמר הרלי על חלקה של יוטיוב באחריות לתופעה, "ואפשר לסמן סרטונים פוגעניים שאנחנו בודקים ומסירים". הרלי עוד ציין כי פוטנציאלית יוטיוב אמורה לסבול מהבעיה הכי הרבה כי היא הגדולה ביותר, אבל זה גם מה שמאפשר בה לטפל בזה, וכן בהפרות זכויות יוצרים, טוב מהאחרים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים