חם, אדום ומתובל: מרק עגבניות בסגנון הודי
רינה פושקרנה מכינה מרק עגבניות בסגנון הודי שכולל קינמון, ג'ינג'ר והל. מנה פיקנטית שמשתלבת נפלא עם יום חורף קר
הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין
רוצים עוד אוכל הודי ממטבחה של רינה?
- צ'פאטי - לחם הודי שטוח
- סמוסה - כיסנים מטוגנים במילוי תפוחי אדמה וירקות
- אלו גובי - תבשיל כרובית ותפוחי אדמה
- טאלקה דאל - תבשיל עדשים מתובל
- בהינגאן בהרטה: חציל בלאגן במעט זמן
- עם תפוח ודבש: עוף קשמירי ביראני
- סוג'י חלווה: הודי מתוק ומהיר
- אניין באג'יה וצ'אטני ירוק: טבעות בצל עם מטבל
- תיק תק טיקה - עוף מתובל וצלוי
- יאללה מסאלה: צ'יקן טיקה ברוטב
- קאבג' באג'י: תבשיל כרוב הודי
- חלבי ומתובל: תבשיל ירקות ביוגורט וקמח עדשים
- שניים במחיר של אחד: דג ברוטב ירוק ואורז לבן
- ראיטה איזה יופי? מטבל יוגורט ומלפפונים
מרק עגבניות
המרכיבים (ל-6 מנות)
לציר:
2 ליטר מים
1 בצל
4 גזר
4 עגבניות
1 גבעול סלרי
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
6 גרגירי הל
2 מקלות קינמון
4 עלי דפנה
6 גרגירי פלפל שחור
למרק:
2-3 כפות שמן זית
2 כפות שום כתוש
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית מלח
1 כף קורנפלור שהומסה בשלוש כפות מים
1 מקל קינמון
1 כפית סוכר
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
לקישוט:
2-3 כפות קרם פרש או שמנת מתוקה
חופן כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
- הציר: שמים בסיר את כל המרכיבים ומביאים לרתיחה.
- מחלישים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה, עד שהירקות מתרככים.
- מסננים את הנוזלים ושומרים אותם בכלי סגור עד לשימוש (אפשר גם להקפיא).
- המרק: מחממים בסיר שמן, שום כתוש ורסק עגבניות.
- מוסיפים את נוזלי הציר המסוננים ביחד עם מלח, סוכר, גי'נג'ר וקינמון.
- מוסיפים את הקורנפלור המומס ומערבבים היטב.
- מגישים עם קרם פרש או שמנת מתוקה וכוסברה.
רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת "טנדורי "
צילום: ירון ברנר
מומלצים