ברק זימן לשימוע את הרב מלמד מישיבת ההסדר
בפגישה עם רבני איגוד ישיבות ההסדר, הודיע שר הביטחון כי יזמן לשימוע את ראש ישיבת הר ברכה, לפני שיחליט אם לקבל את המלצת צה"ל ולהפסיק את ההתקשרות עמו בשל גילויי סרבנות. בכיר באיגוד: "מקווה שהרב יבחר להיות חכם ולא צודק. אחרת יסבך את כולנו"
שר הביטחון, אהוד ברק, נועד הערב (יום ג') בלשכתו בקריה בתל-אביב עם חמישה מרבני איגוד ישיבות ההסדר, והודיע כי יזמן לשימוע את ראש ישיבת ההסדר בהר ברכה, הרב אליעזר מלמד, בעקבות גילויי הסרבנות של תלמידיו. לאחריו יחליט אם לאמץ את המלצת צה"ל להפסיק את ההתקשרות עם הישיבה. שלשום המליץ אלוף פיקוד המרכז, אבי מזרחי, להפסיק את ההתקשרות עם הישיבה "על רקע התבטאויותיו של הרב".
בפגישה שהתקיימה בלשכת שר הביטחון בקריה בתל-אביב השתתף גם סגנו של ברק, מתן וילנאי, וחמישה מרבני האיגוד. השר הודיע שייפגש עם הרב מלמד בתוך 48 שעות, ולאחריהן יחליט כיצד לנהוג.
ברק שיבח בפתח השיחה את תלמידי ישיבות ההסדר אך הדגיש כי הצבא לא יוכל לסבול הפגנות פוליטיות או סרבנות. הרבנים הסכימו עמו וגינו את הרב מלמד, אך הדגישו כי יש לאפשר חופש אקדמי ותורני כשם שצה"ל מאפשר מוסדות אקדמיים שהוא קשור עמם ושחלק המרצים בהם מטיפים גם הם לסרבנות.
בכיר באיגוד ישיבות ההסדר אמר הערב ל-ynet: "עד עכשיו נשכבנו על הגדר בשביל הרב מלמד, אבל מעכשיו הכל בידיים שלו. אנחנו מקווים שלקראת הפגישה עם ברק, הוא יבחר להיות חכם ולא דווקא צודק, וכך יציל את עצמו, את ישיבתו ואת כולנו. מצד שני, אנחנו יודעים שיש מי שמסיתים אותו דווקא לצד השני, בטענה שהוא צריך לעמוד על דעתו - דעת תורה - וגם לשלם עליה את המחיר. אם זה מה שהוא יבחר זו בעיה שלו, למרות שהוא יסבך את כולנו".
באיגוד הישיבות מגדירים את 48 השעות הקרובות "גורליות", ובמהלכן תנסה ההנהגה המתונה ללחוץ על מלמד להתפייס עם שר הביטחון. בין היתר ינסו הרבנים להשפיע עליו באמצעות אביו - רב היישוב בית אל וראש הישיבה במקום, הרב זלמן מלמד - הנחשב למנהיג הזרם שממנו צמחו גילויי הסרבנות של חיילי ההסדר.
בעת דברים שנשא אתמול, בכנס ynet-בר אילן השני, התבקש הרב מלמד להתייחס למשבר עם צה"ל, ואמר כי "למרות הכל מצווה להתגייס". ביתר דבריו, שהוקדשו לסוגיית עסקת השבויים, מתח ביקורת נוקבל עת הצבא: "יש השחתה בפיקוד הבכיר ולכן אי אפשר לסמוך על גורמי הביטחון שיתריעו כמו שצריך לפני עסקאות לשיחרור מחבלים. הקצינים מיישרים קו עם רצון הפוליטיקאים והתקשורת ועם דעת הקהל, ולכן לא התריעו לפני אוסלו, לפני הבריחה מלבנון ולפני הגירוש. לכן התפקיד שלנו הוא להתריע".