שתף קטע נבחר

 

דו"ח: ההון של נשיא פקיסטן - 1.5 מיליארד דולר

ארגון הנאבק בשחיתות האשים את אסיף עלי זרדרי בצבירת הון עתק באמצעות שוחד וקבלת חוזים ממשלתיים מפוקפקים

נשיא פקיסטן נתפס בארצו כמנהיג מושחת ונתונים חדשים צפויים ללבות את הדיון הציבורי. ארגון ממשלתי הנאבק בשחיתות שלטונית טוען כי לאסיף עלי זרדרי יש כסף ונכסים ברחבי העולם - בשווי 1.5 מיליארד דולרים.

 

דו"ח שפרסמה הלשכה הלאומית לאחריות בפקיסטן מאשים את זרדרי בצבירת הון עתק "מעבר ליכולתו". המסמך, שחלקים ממנו פורסמו היום (ד') בעיתון הלונדוני "טיימס", מציין כי לנשיא הפקיסטני יש נכסים וחשבונות בנק במדינות רבות, בהן בריטניה, ארצות הברית וספרד. בין היתר, הוא מחזיק באחוזה גדולה בבריטניה בשווי ארבעה מיליון דולרים.

 

החוקרים אמרו שזרדרי צבר את רוב הונו בשנות ה-90, במהלך שתי

כהונותיה של אשתו, בנזיר בוטו, בלשכת ראש הממשלה. לטענתם, הוא הרוויח את הכסף באמצעות שוחד, אך בעיקר בזכות קבלת חוזים ממשלתיים.

 

מסקנות המחקר הועברו לידי בית המשפט העליון באיסלמבאד, שדן בימים אלה בהצעה להעניק לנשיא המדינה חסינות מתביעה במהלך כהונתו. זרדרי כבר נחשד בעבר בשחיתות ובקבלת שוחד, אך החקירה נגדו הופסקה באוקטובר 2007.

 

בלשכתו של זרדרי דחו את מסקנות המחקר. דובר הנשיא, פרהטולה בבר, אמר: "הדיווחים על נכסים בשווי 1.5 מיליארד דולרים שלכאורה נמצאים בידי הנשיא זרדרי הם רק עוד ניסיון פוליטי להכפיש את שמו".

 

בנזיר בוטו נרצחה בפיגוע התאבדות בדצמבר 2007 בעת שניסתה לשוב לפוליטיקה. החיסול התרחש חודשיים לפני הבחירות ולכן בחרה מפלגתה בבעלה,

זרדרי, כדי למלא את מקומה. תחת הנהגתו זכתה מפלגתה של בוטו בניצחון סוחף בבחירות. חצי שנה לאחר מכן התפטר הנשיא דאז, פרבז מושארף, וכך סלל את הדרך למינויו של זרדרי לתפקיד.

 

ממשלתו של זרדרי סובלת מתמיכה נמוכה בקרב אזרחי פקיסטן הסבורים כי הנשיא אינו מצליח לטפל בבעיית האינפליציה ובמצב הביטחוני וכי השחיתות היא תופעה רווחת במסדרונות השלטון. גורמים באיסלמבאד ציינו בעבר כי זרדרי נוטה להיפגע בקלות, במיוחד כאשר תושבים נוהגים לכנותו בשם "הגנב הבכיר".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מכחיש. זרדרי
צילום: AP
חילקה חוזים? בוטו
צילום: איי אף פי
מומלצים