שתף קטע נבחר

 

תושבים בגולן: ההחלטה מחזקת את אחיזתנו

ברמת הגולן לא הסתירו את שמחתם מקידום הצעת החוק בעניין עריכת משאל עם על מסירת שטחים. תושב קיבוץ אורטל: "עצוב שצריך חוק העוסק באישור של ויתורים על שטחים ריבוניים". גם בענף התיירות מרוצים: "הח"כים הבינו את חשיבות הגולן"

החלטת הכנסת אתמול (ד') לקדם את הצעת החוק, שמחייבת משאל עם על מסירת חלקים ממדינת ישראל בהסכמי שלום עתידיים, התקבלה בשמחה ברמת הגולן. אורי הייטנר מקיבוץ אורטל בגולן אמר: "עצוב שצריך להכניס לספר החוקים של מדינת ישראל חוק העוסק באישור של ויתורים על שטחים ריבוניים, באמצעות משאל עם. אבל זו המציאות שלנו".

 

מליאת הכנסת אישרה את קידום חוק משאל העם ברוב גדול. 68 ח"כים תמכו בהצעה, 22 התנגדו ואחד נמנע. השר אהוד ברק, שהצהיר על התנגדותו למהלך, הצביע בעד.

בגולן מצהירים כי לא יישבו בשקט עד לאישורו הסופי של החוק. הייטנר: "אני מאמין שהחוק יאושר בתוך מספר שבועות. ההחלטה היום מחזקת את האחיזה שלנו ברמת הגולן, והיא מעודדת מאוד".

 

על השלכותיה של ההחלטה לגבי הסכם שלום עתידי עם סוריה, אמר הייטנר: "סוריה בעיניי היא כמו החתן שמבקש להינשא, ואומר לכלה שאם לא תינשא לו, הוא יירצח אותה. סוריה אומרת כל הזמן שהיא תפעל להשיב את רמת הגולן, ואם לא בשלום אז בכל דרך אחרת, ובכך הם מתכוונים למלחמה. כל עוד הסורים לא יבינו שהגולן הוא חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל, הם לא יהיו פרטנר אמיתי לשלום".

 

ההחלטה התקבלה בשמחה גם בקרב אנשי התיירות ברמת הגולן. מנכ"ל עמותת התיירות בגולן, שמוליק חזן, אמר: "ענף התיירות הוא המרכזי היום לצד ענף החקלאות הוותיק. ישנם כ-2,200 צימרים ובתי אירוח המעסיקים מאות מתושבי הגולן, ועוד רבים עובדים באתרי הנופש והתיירות הפרטיים, ובאלה השייכים לרשות הטבע והגנים ולקק"ל. אם במהלך שנות התשעים היו פוקדים את רמת הגולן כ-700 אלף מבקרים בשנה, בשנים האחרונות הגיע מספרם ל-3 מיליון בשנה וזה כולל גם את חופיה המזרחיים של הכנרת ואת אתר החרמון".

 

על ההחלטה עצמה, הוא אמר: "היא נובעת בעיקרה גם מההבנה של נציגי המפלגות השונות, כי המבקרים הרבים בגולן, שהם בוחריהם, למדו להבין את חשיבותו למדינת ישראל. אנו מקפידים להראות להם, לצד אתרי העתיקות והמורשת, גם את הנופים ואת ההתיישבות הפורחת, ולהערכתי נראה בתקופה הקרובה גידול ניכר במספרם של המבקרים ושל אלה המבקשים לבוא ולבנות את ביתם ברמת הגולן".

 

"בשורה טובה להתיישבות בגולן"

את התושבים ייצגו בדיון בכנסת ראש המועצה האזורית גולן, אלי מלכה, וראש המועצה המקומית קצרין, סמי בר-לב. השניים ברכו בסיום ההצבעה את ראש הממשלה, בנימין נתניהו, על עמידתו בהבטחתו ערב הבחירות לקדם את חוק משאל העם, וציינו כי ההחלטה מהווה צעד חשוב לביסוס ההתיישבות בפיתוח הגולן.

 

מלכה אמר: "מדובר בבשורה טובה להתיישבות ברמת הגולן. ראש הממשלה נתניהו עמד בהבטחתו ערב הבחירות, לקדם חוק למשאל עם על כל

 שטח ריבוני בטרם יוחלט על עתידו". בר-לב הוסיף: "התחושה היא מצוינת, לאור העובדה שההחלטה עברה ברוב גדול מאוד. זה מראה את העוצמה והחשיבות שהכנסת רואה בהחלטה לשמור על ריבונות ישראל ברמת הגולן ואזורים נוספים".

 

השניים אמרו כי חבר הכנסת יריב לוין, יושב ראש ועדת הכנסת, הבטיח לקיים דיונים תכופים על מנת לקדם את החוק ולהכינו לקריאה שנייה ושלישית בהקדם.


פורסם לראשונה 09/12/2009 22:53

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מטיילים ברמת הגולן. ארכיון
צילום: שמעון תמיר
בר-לב. התחושה מצוינת
מלכה. בשורה טובה
צילום: אביהו שפירא
צילום: חיים אזולאי
חזן. גידול בתיירות בגולן
צילום: חיים אזולאי
מומלצים