גייטס: בקרוב יוטלו עונשים משמעותיים על איראן
שר ההגנה האמריקני אמר בעת ביקור בעיראק כי הסנקציות יוטלו אם האיראנים לא "ישנו את גישתם" ויישמו את הסכם ההעשרה שהושג באוקטובר. הערכה באו"ם: סנקציות - כנראה בפברואר
איראן נגד העולם - עדכונים אחרונים ב-ynet:
- דיווח: איראן קנתה בטיוואן ציוד לתוכנית הגרעין
- פקחי האו"ם הגיעו לביקור במתקן האיראני בקום
- איראן: אם נותקף, נפגע במתקני הגרעין בישראל
- זמן גרעיני - כל הכתבות
"אני חושב שבקרוב תראו עונשים נוספים ומשמעותיים שתטיל הקהיליה הבינלאומית על איראן", אמר גייטס בדברים שנשא בפני חיילים בעיר כירכוך, "אם האיראנים לא ישנו את גישתם, ולא יבצעו את מה שהתחייבו לו בתחילת אוקטובר". בטיוטת ההסכם שאליו הגיעו באוקטובר איראן והסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית, 75 אחוז מהאורניום האיראני יועשר ברוסיה. אולם איראן מתחמקת מאז מאשרור ההסכם ומיישומו.
בתוך כך, גם באיחוד האירופי ממשיכים להזהיר את איראן - אך מעדיפים את הניסוח המתון יותר "צעדים הולמים" במקום "סנקציות". בטיוטת הצהרה שאמורה להתפרסם בחודש הבא במפגש שרי החוץ של 27 מדינות האיחוד בבריסל, נכתב כי האיחוד "מביא את דאגתו העמוקה לנוכח העובדה שאיראן לא עשתה עד כה דבר כדי להשיב את אמון הקהיליה הבינלאומית בכך שתוכניתה הגרעינית נועדה למטרות שלום בלבד".
האיום בסנקציות חדשות נגד איראן מרחף באוויר מאז החלטת מועצת הנגידים של סבא"א לפני כשבועיים, שתבעה מאיראן להפסיק באופן מיידי את בניית המתקן הגרעיני הסמוך לעיר קום, שנחשף בספטמבר האחרון. אתמול דנה מועצת הביטחון של האו"ם בהפרות האיראניות של ההגבלות שכבר הוטלו עליה בשנים האחרונות, ונציגי המערב הבהירו שסבלנותם פוקעת. "אין סיבה להמתין עם סנקציות נוספות", אמר השגריר הצרפתי.
ועדת הסנקציות של מועצת הביטחון עוקבת אחר יישום שלוש החלטות שהתקבלו במועצת הביטחון מאז דצמבר 2006 להטיל סנקציות על איראן. שגריר יפן באו"ם, יוקיו טקאסו, העומד בראש ועדת הסנקציות, דיווח למועצה על ההפרות, לרבות תלונת ישראל על לכידת אוניית הנשק האיראנית "פרנקופ".
בפתח הדיון, הדגיש השגריר היפני כי "הוועדה קיבלה הרבה דיווחים על הפרות של הסנקציות".
דיפלומטים במטה האו"ם רואים בדיון מבוא להחלטה רביעית של מועצת הביטחון להחרפת הסנקציות על איראן, והמאמץ האמריקני מתרכז בניסיון לדחוף להחלטה על איסור ייבוא דלק מזוקק לאיראן. גורמים באו"ם אמרו ל-ynet כי החלטה כזו עשויה להתקבל בחודש פברואר, אז תחל צרפת לכהן כנשיאה התורנית של מועצת הביטחון. עם זאת, דיון בנושא עשוי להתקיים בין נציגי חמש החברות הקבועות במועצת הביטחון וגרמניה כבר בשבוע הבא.