דיווח: צפון קוריאה וארה"ב סיכמו על מו"מ לשלום
סוכנות ידיעות דרום קוריאנית מדווחת כי השליח המיוחד של אובמה סיכם עם פרנסי המשטר הקומוניסטי בצפון לחדש את השיחות הרב-לאומית במטרה לגבש הסכם שלום ארוך טווח
צפון קוריאה סיכמה עם ארצות הברית לחדש את השיחות הרב-לאומיות במטרה להחליף את הסכם שביתת הנשק שהתערער בהסכם שלום קבוע. כך דיווחו היום (א') כלי תקשורת בדרום קוריאה על רקע ביקורו של השליח המיוחד של הנשיא ברק אובמה בבירת המשטר הקומוניסטי.
סוכנות הידיעות הדרום קוריאנית "יונהאפ" מסרה כי שתי המדינות הסכימו לחדש את שיחות השלום במהלך ביקורו של השליח האמריקני, סטיבן בוסוורת', בפיונגיאנג בשבוע שעבר.
השליח סטיבן בוסוורת' אמר בסוף השבוע, בדרכו חזרה לוושינגטון, כי שני הצדדים הגיעו להסכמה על הצורך בחידוש שיחות הגרעין. גורם ממשלתי בסיאול אמר ל"יונהאפ" כי "שני הצדדים הסכימו לחדש את השיחות ברגע שתושג הסכמה רשמית בין הצדדים. צפון קוריאה היא זו שביקשה לדון בנושא הגרעין בשיחות".
ביום שישי האחרון רמז ממשלו של קים ג'ונג איל כי ביקורו של בוסוורת' עשוי לקדם חידוש השיחות אחרי שנה של הפסקה. בהודעה שפרסם משרד החוץ בפיונגיואנג נכתב כי צפון קוריאה מוכנה לפעול בשיתוף עם ארצות הברית כדי "לצמצם את המחלוקות שעוד נותרו בנושא".
"השגנו שורה של הבנות בכל הנוגע לחידוש שיחות הגרעין ויישום הסכם ההתפרקות מגרעין מ-2005", נכתב בהודעה הצפון קוריאנית. "שני הצדדים
הסכימו להמשיך ולשתף פעולה כדי לצמצם את המחלוקות השונות שנותרו בנושא", הוסיפו. לא נמסר מהן אותן מחלוקות.
גורם בוושינגטון אמר לפני צאת המשלחת כי בוסוורת' אינו מתכוון להציע לקוריאנים תמריצים חדשים. הבכיר ציין כי מסרים שהגיעו מפיונגיאנג מרמזים על כך שהמדינה מעוניינת לחדש את המו"מ עם ארה"ב, רוסיה, סין, יפן ודרום קוריאה. הוא הדגיש, עם זאת, כי "אין לדעת מה תהיה התשובה שלהם".