פינוק ליד הקפה: מאפינס בננה, פרג וחמוציות
לכבוד עונת הבננות יעל גרטי מזמינה אתכם להכין מאפינס בננות משגעים עם גרגירי פרג שלמים וחמוציות מיובשות. הכנה קלה – ותוצאה מפנקת
עונת הבננות שהגיעה הזכירה לי עד כמה אני אוהבת את הפרי הזה, המשביע ומרגיע באופן מיידי. לכבוד המאורע הכנתי מאפינס בננות עם גרגירי פרג שלמים וחמוציות מיובשות, שהתגלו כקלי-הכנה, לא מאוד מתוקים וטעימים מאוד. אתם מוזמנים להצטרף.
עוגות בננות נוספות
עוגת בננות ושוקולד צ'יפס (פרווה)
מאפינס בננה, פרג שלם וחמוציות מיובשות
זכרו נא לרכך חמאה מבעוד מועד. חשוב להשתמש בבננות בשלות, אך חלילה לא בבננות רקובות.
פרג שלם ניתן להשיג בכל חנות תבלינים. אם לא אוהבים פרג ניתן לוותר עליו ולהוסיף במקומו 2 חופנים של פקאנים טבעיים קצוצים גס.
אם רוצים לאפות בתבנית מיני-מאפינס או בתבנית שקעים, אפשר בהחלט, אך משך האפייה יתקצר וכדאי לבדוק את המאפינס בעזרת קיסם כבר כעבור 10-15 דקות.
המרכיבים (ל-15 מאפינס גדולים):
210 גרם חמאה רכה
240 גרם (1 כוס + 3 כפות) סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
360 גרם (משקל נטו, 4 בננות בינוניות-גדולות) בננות בשלות, חתוכות גס
5 ביצים L
380 גרם (21/2 כוסות + 3 כפות) קמח לבן
1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
50 גרם (4 כפות גדושות) גרגירי פרג שלמים
3 חופנים גדושים (140 גרם) חמוציות מיובשות
לשימון: חמאה רכה/מומסת
(צילום: יעל גרטי)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס (רצוי מסיליקון) במעט חמאה רכה/מומסת.
- מקציפים חמאה, סוכר ותמצית וניל במיקסר/בעזרת מקצף חשמלי עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים בננות חתוכות ומקציפים עד שהבננות מתרסקות לחלוטין.
- מוסיפים ביצים ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
- בקערה קטנה מערבבים קמח ואבקת אפייה. מוסיפים לקערת המיקסר ומקציפים במהירות איטית עד להִטמעות ולא מעבר לכך.
- מוסיפים גרגירי פרג שלמים וחמוציות ומערבבים בעזרת מרית.
- יוצקים 2 כפות גדושות מן התערובת לכל שקע בתבנית המאפינס. מכניסים לתנור ואופים במשך 25 דקות או עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש. מוציאים ומצננים.
צילום: אסף אמברם
מומלצים