ספרדי כפול: צ'ורוס מטוגנים ושוקולטה מתובלת
צ'ורוס, סופגניות ספרדיות שעשויות בצק רבוך ולא מצריכות התפחה, הולכות באופן מסורתי עם שוקולטה. הנה מתכון מצולם, שלב אחר שלב, שיראה לכם איך להכין את הצ'ורוס. כבונוס יש גם מתכון לשוקולטה פיקנטית ומתובלת
צ'ורוס - סופגניות ספרדיות מבצק רבוך
מתכון של גדעון בן עזרא, באדיבות "עץ הזית"
המרכיבים (ל-24 צ'ורוס):
5 כפות שמן קנולה
;/2 כוס (125 מ"ל) חלב 1% או מים לצ'ורוס פרווה
קורט מלח
2 כפיות סוכר
1/2 כפית בהרט
1/2 מקל וניל / 2 טיפות תמצית וניל
1 כוס (135 גרם) קמח לבן
3 ביצים
שמן קנולה לטיגון
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
1/3 כפית קינמון
אופן ההכנה:
- מחממים בסיר קטן חלב, שמן ותבלינים על אש גבוהה ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב בעזרת כף עץ עד לקבלת רביכה אחידה והיווצרות קרום סמיך בתחתית הסיר.
- מכבים את האש וממשיכים לבחוש את הרביכה.
- מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, תוך כדי בחישה, עד להתמזגות מלאה בתוך הרביכה (ניתן לבצע את שלב זה במיקסר חשמלי עם כף ערבוב).
- ממלאים שק זילוף ברביכה החמה עם פיה משוננת רחבה ומניחים בצד.
- מחממים שמן בסיר לטיגון ומניחים מספריים בכוס מים.
- כשהשמן חם, מזלפים צינור באורך 8-10 ס"מ לתוך השמן וחותכים אותו בעזרת מספריים רטובות.
- מטגנים כדקה וחצי מכול צד (הצ'ורוס אמור להתהפך בעצמו לאחר כדקה וחצי) ומניחים על נייר סופג.
- מעבירים לקערה עם תערובת סוכר וקינמון, מגלגלים בסוכר ומגישים.
שוקולטה מתובלת
מתכון של גדעון בן עזרא, באדיבות "עץ הזית"
המרכיבים:
2 כוסות (500 מ"ל) חלב 3%
פרוסת צ'ילי טרי בעובי 1 מ"מ
קורט קינמון
קורט אגוז מוסקט
1/3 כוס (70 גרם) סוכר
1/2 כפית קורנפלור
200 גרם שוקולד מריר איכותי (60% קקאו ומעלה)
אופן ההכנה:
- מרתיחים בסיר קטן את החלב, הסוכר, הקורנפלור, הקינמון, מוסקט והצ'ילי.
- לאחר רתיחה, מוציאים את הצ'ילי ומוסיפים את השוקולד.
- מכבים את האש וממתינים כדקה.
- מערבבים את השוקולטה עד לקבלת מרקם סמיך ואחיד.
- הגשה: מוזגים לכוסות אספרסו ומגישים לצד הצ'ורוס.
צילום: יוסי סליס
מומלצים