לראשונה: ארה"ב תדמה הגנה מפני טילים איראנים
הניסוי נערך בדרך כלל לבדיקת מערכות ההגנה האמריקניות מפני שיגור טילים מצפון-קוריאה, אולם לאור המתיחות עם איראן הוחלט להתאימו גם לתרחיש הזה. עלותו של הניסוי, שייערך בחודש הבא באוקיינוס השקט, נאמדת ב-150 מיליון דולר
ראש הסוכנות האמריקנית להגנה מפני טילים, הגנרל פטריק או'ריילי, אמר הלילה (יום ג') כי ארה"ב תערוך לראשונה ניסוי במערכות ההגנה האוויריות שלה נגד האפשרות של מתקפת טילים איראנית. עלות הניסוי, שייערך בחודש הבא, נאמדת ב-150 מיליון דולר.
בכנס להגנה אווירית בוושינגטון אמר או'ריילי כי מדובר בניסוי הנערך בדרך כלל לבדיקת מערכות ההגנה מפני שיגור טילים בליסטיים צפון-קוריאנים, אולם בשל המתיחות עם איראן הוחלט להתאימו גם לתרחיש הזה.
במהלך הניסוי ישוגר טיל יירוט מבסיס חיל האוויר האמריקני "ונדנברג" בקליפורניה, ומטרתו תהיה לפגוע בטיל מטרה שישוגר באיי מרשל שבאוקיינוס השקט. המטרה תהיה ליירט את הטיל כשהוא נמצא בצפון-מרכז האוקיינוס וכשמהירות התקרבות הטילים זה לזה נאמדת ב-27 אלף קילומטרים לשעה.
"התפתחות תוכנית הטילים ארוכי הטווח של איראן איטית יותר מכפי שהערכנו בתחילה, אך קצב ההתקדמות שלהם בטילים לטווח בינוני מהירה בצורה דרמטית", ציין או'ריילי. לדבריו, ארה"ב משתפת פעולה עם רוסיה בנוגע לאפשרות לשיתוף פעולה בנושא. "הצענו לרוסים מספר הצעות, החל משיתוף מידע וכלה בפיתוח ועריכת ניסויים במשותף. הם הביעו עניין ונערכים מפגשים של קבוצות דיון טכניות בנושא". או'ריילי הוסיף כי גם יפן אישררה את מחוייבותה לבניית דור חדש של טילי יירוט.
בחודש ספטמבר ביטל הנשיא אובמה את תוכנית הטילים מעוררת המחלוקת של הנשיא בוש במזרח אירופה.
אובמה הורה לצבא ארה"ב למקד את מאמציו בהתמודדות עם מערכות הטילים האיראניים לטווח קצר ובינוני, וציין כי טילי היירוט לא יוצבו תחילה על אדמת אירופה, אלא על ספינות.
מהתוכנית החדשה עולה כי ארה"ב מתכוונת לפעול בשני שלבים עיקריים: הראשון, שיתרחש עד 2011, יכלול הצבת מערכת טילים קיימות מסוג אייג'יס על ספינות שישוטו בדרום אירופה ובצפונה. השלב השני ייצא לפועל בשנת 2015 כאשר תוצב מערכת טילים קלה יותר מזו שתכנן בוש על אדמת פולין וצ'כיה.