שתף קטע נבחר
 

עסקת ענק: תמר תמכור גז לדליה במיליארד דולר

השותפות בפרוייקט תמר הודיעו על הסכם עם דליה אנרגיות, לכמות של 5.6 מיליארד מ"ק - רק 2.4% מכמות הגז שבמאגר. מנכ"ל ישראמקו: "יהיו עוד חוזים גדולים נוספים בהמשך הדרך"

השותפות בפרוייקט תמר - ישראמקו, דלק אנרגיה ונובל אנרג'י הודיעו היום (ג') על עסקת ענק למכירת גז טבעי בהיקף של 1 מיליארד דולר לדליה אנרגיות.

 

ההסכם נחתם בין דליה אנרגיות כח ובין השותפים בחזקת תמר וחזקת דלית. הסכם עם דליה אנרגיות הוא לכמות של 5.6 BCM (מיליארד מ"ק) מתוך מאגר של 230 BCM בקידוח תמר, כלומר מדובר בחוזה למכירת כמות גז המהווה בשלב הזה 2.4% מכמות הגז שבמאגר תמר.

 

יוסי לוי מנכ"ל ישראמקו אמר הבוקר ל"כלכליסט": "אנחנו מתחילים בסדרה של הסכמים להספקת גז מתמר. יש ביקוש גדול לגז טבעי בארץ. החוזה עם דליה אנרגיות זה רק השלב הראשון. המאגר הוא גדול ומטבע הדברים יהיו עוד הרבה חוזים גדולים נוספים בהמשך הדרך".

 

דליה תרכוש מפרויקט תמר גז טבעי לצרכי הפעלת תחנת כח אותה מתעתדת דליה להקים. בהתאם להסכם שנחתם דליה צפויה לרכוש גז טבעי בהיקף כולל המוערך בכ-200 BCF לפחות, במשך תקופה של שבע-עשרה שנים החל ממועד הפעלת תחנת הכוח. תחילת הפעלתה של תחנה הכוח צפויה במהלך המחצית השניה של שנת 2013.

 

ההכנסות ממכירת הגז בהיקף של כ-200 BCF מוערכות כיום על ידי השותפים בפרויקט תמר בכ- 1 מיליארד דולר לפחות (ביחס ל- 100% מהזכויות בפרויקט תמר). השותפות בקידוח מבהירות כי ההכנסות בפועל יגזרו ממחירי דלקים ואנרגיה. 

 

מכתב הכוונות עליו חתמו הצדדים הינו בלתי מחייב ועוד נודע כי בכוונת הצדדים לנהל מו"מ בלעדי במטרה לחתום על חוזה אספקה מחייב בחודשים הקרובים.

 

בין החברות השותפות בקידוח תמר ושצפויות ליהנות מההסכם שנחתם אפשר למנות את דלק אנרגיה, ישראמקו יהש,

 דלק קידוחים יהש, ו-אבנר יהש.

 

דליה היא חברה פרטית, שהוקמה במטרה להקים תחנת כח בתל צפית (בסמיכות לצומת ראם) לצורך ייצור חשמל הספק של עד 870 MW.

 

תגובת יובל בן זאב: "הסכם המימון הוא השלב הבא"

יובל בן זאב, מנהל מחלקת המחקר בכלל פיננסים, אמר בתגובה: "השאלה הגדולה היא מתי ייחתם הסכם המימון לפרויקט. הסכם המימון נותן תוקף אמיתי לזה שיש גז ולסיכוני ההקמה. עצם העובדה שמערכת של מוסדות פיננסים תהיה מוכנה לתת מימון של 2.5 מיליארד דולר - זה יוריד משמעותית את הסיכון שלוקחים המשקיעים (ברגע שזה יקרה כמובן). 

 

"מערכת הגופים הפיננסים אומרים שאם יש הסכמים מספיק חזקים למכירת הגז אין לנו בעיה לממן. המשקיעים אמרו במצב עולם אחד - יש לנו גז ושדה, זו תוכנית עסקית שאולי תהיה יותר יקרה. ביום שלאחר חתימת עסקי מימון משקיעים כנראה יגידו - יש לנו עסק שהוא פחות מסוכן. הבנק שממן למעשה מאמין שהתקציב הוא הגיוני, בנק ירצה לראות שהפרויקט סגור. הבנק לוקח בתחשיבים שלו את הסיכונים וזה מוריד את הסיכון שלוקחים עליהם המשקיעים", מוסיף מנהל מחלקת המחקר בכלל פיננסים.

 

בהכנת הכתבה השתתפו סיון איזסקו ושהם לוי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הקידוח תמר
צילום: "אלבטרוס"
מומלצים