איראן עושה שריר: ניסוי מוצלח בטיל לטווח ארוך
תחנת טלוויזיה רשמית באיראן דיווחה כי ניסוי נוסף בטיל ה"סג'יל 2" - המסוגל להגיע לישראל - הוכתר בהצלחה. מדובר בטיל דו-שלבי שנחשף רק לאחרונה באופן פומבי. ר"מ בריטניה: הניסוי מדגיש את הצורך בסנקציות חמורות יותר על טהרן
בצל העימות הדיפלומטי סביב סוגיית הגרעין - עוד ניסוי איראני מוצלח בטיל ארוך טווח. איראן ערכה ניסוי מוצלח נוסף בטיל ה"סג'יל 2". כך דיווחה היום (ד') תחנת הטלוויזיה האיראנית הרשמית בערבית "אל-עלאם".
לפי הדיווח, הטיל ששוגר הוא בעל טווח ארוך יותר מטיל השיהאב-3, ובטווח שלו נמצאים ישראל ובסיסי צבא ארצות הברית במפרץ הפרסי.
מדובר בטיל שאותו הציגה איראן לראשונה בפומבי רק לפני חודשים ספורים, במהלך מצעד צבאי. הסג'יל הוא טיל דו-שלבי המונע בדלק מוצק, עובדה שיכולה לאפשר הכנתו לשיגור במהירות רבה יותר. הטיל מסוגל להגיע לטווח של כ-2,000 קילומטר, אך הוא נחשב למתקדם יותר מהשיהאב-3, שמונע בדלק נוזלי.
ראש ממשלת בריטניה, גורדון בראון, התייחס לניסוי, ואמר כי הדבר מדגיש את הצורך בסנקציות חמורות יותר על טהרן. "הניסוי מעורר דאגה רבה בקרב הקהילה הבינלאומית, והיא מחזקת את הטענה כי יש לקדם סנקציות נוספות", אמר בראון בתום שיחה עם מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, בוועידת האקלים בקופנהגן.
השיגור הקודם של הטילים הללו התרחש בעת התרגיל הצבאי הנרחב שערכו משמרות המהפכה ביום הכיפורים האחרון. מפקד חיל האוויר של משמרות המהפכה, הגנרל חוסיין סלאמי, אמר אז כי מטרת התרגיל היא "להציג את רצונה של האומה האיראנית הגדולה להגן על הערכים והשאיפות המהפכניות והלאומיות שלה".
שיגורו של הטיל נעשה בעיצומה של החרפה נוספת ביחסי איראן וארה"ב, לאחר שבית הנבחרים האמריקני החליט לאשר סנקציות על מכירת נפט מזוקק לרפובליקה האיסלאמית. החלטה זו טעונה כעת את אישורם של הסנאט ושל הנשיא, ברק אובמה.
סגן נשיא חברת הנפט הלאומית של איראן הגיב להחלטה האמריקנית בזלזול ואמר כי "העיצומים החדשים לא יכולים להצליח, משום שלאיראן יש רשימה ארוכה של ספקים".
מוקדם יותר השבוע הודיע ראש הסוכנות האמריקנית להגנה מפני טילים, הגנרל פטריק או'ריילי, כי ארה"ב תערוך לראשונה ניסוי במערכות ההגנה האוויריות שלה נגד האפשרות של מתקפת טילים איראנית. עלות הניסוי, שייערך בחודש הבא, נאמדת ב-150 מיליון דולר.
הגנרל האמריקני ציין כי "התפתחות תוכנית הטילים ארוכי הטווח של איראן איטית יותר מכפי שהערכנו בתחילה, אך קצב ההתקדמות שלהם בטילים לטווח בינוני מהירה בצורה דרמטית". לדבריו, ארה"ב משתפת פעולה עם רוסיה בנוגע לאפשרות לשיתוף פעולה בנושא. או'ריילי הוסיף כי גם יפן אישררה את מחוייבותה לבניית דור חדש של טילי יירוט.