נמצא משקיע למוליתן: צביקה מאיר
מאיר, בעל מפעל למחזור פסולת טקסטיל מאזור התעשייה ברקן, מבקש לרכוש ולהפעיל את מפעל חוטי התפירה. עם זאת, בנק דיסקונט סירב להצעת בית המשפט למתן אשראי נוסף של מיליון שקלים למפעל, בד בבד עם הזרמת כספים ממשקיע חיצוני
המשקיע שמבקש לרכוש ולהפעיל את מפעל חוטי התפירה בנהריה מוליתן הוא צביקה מאיר, בעל מפעל למחזור פסולת טקסטיל מאזור התעשייה ברקן; כך התגלה היום (ד') בדיון במפעל מוליתן בבית המשפט המחוזי בחיפה. מאיר הודיע שישתתף במכרז לרכישת המפעל וכן שהוא מעוניין להפעיל את המפעל מיד עד ה-8 בינואר, תאריך בו צריכה להתקבל החלטה לגבי הרכישה.
נציין, שבדיון קודם העריכו הבנקים את עלויות ההפעלה עד הרכישה ב-2.5 מיליון שקלים. לפי הצעת מאיר, השקעתו במפעל עד תאריך הרכישה תיחשב כהוצאת פירוק. נציגת העובדים פנתה לביהמ"ש בבקשה לבטל את הסעיף במכרז הקובע שהעסק יימכר כמקשה אחת.
השופט, עדי זרנקין, קבע בהחלטתו דיון נוסף למחר, עד אז, הבהיר, "יקיימו כונסי הנכסים פגישה ודיון כאמור ואפשר ויחשבו כי מן התבונה הוא לזמן לפגישה גורמים נוספים מהנהלת המפעלים או מנציגי עובדיה". המהלך הדיון ביקש השופט למנוע חילופי מהלמות מילוליים בזמן הדיון ודרש מעורכי הדין המייצגים את הצדדים להנמיך את הטונים, להפסיק להיאבק בינם לבין עצמם, אלא לטובת המפעל.
מאיר: מאמין שאוכל להפעיל את המפעל
לדברי מאיר, הוא "מאמין שניתן להפעיל את מוליתן ואת מפעל הצביעה אביר, באזור התעשייה ברקן, השייך אף הוא לתשלובת. "אני נמצא שנים בתעשיית הטקסטיל ומכיר אותה היטב", הבהיר. "אני מאמין שיש עתיד למפעל וניתן להמשיך ולהפעילו". הוא ציין כי המטרה היא להמשיך להפעיל את 'מילותן' בנהריה ולהעסיק את עובדיו. עם זאת, הוא סייג את הדברי באומרו ש"רק אתמול פניתי ועדיין לא הספקתי לקבל את כל הפרטים".
לשאלה על עתיד ענף הטקסטיל בכללותו בישראל, אענה כי הוא מתמודד יפה מאוד גם לנוכח המשברים בענף. "מפעלים שיודעים להתייעל, לעשות פיתוח מוצר ופיתוח עסקי, יש להם עתיד", אמר.
בדיון היום השיב בנק דיסקונט בשלילה להצעת בית המשפט למתן אשראי נוסף של מיליון שקלים למפעל מוליתן על מנת להמשיך את פעילותו ולבחון את האפשרות להבראתו. זאת, לאחר שביום ראשון התבקש הבנק לבחון את הפשרה שהציע השופט לפיה יזרים משקיע חיצוני חצי מיליון שקלים למפעל, בד בבד עם מתן האשראי הנוסף מצד דיסקונט.
לדברי הכונס, עו"ד רון חכים, הגיע הבנק "למסקנה שנכון להיום אין היתכנות כלכלית לתוכנית שהוצגה, הבנק סובר שלא יהיה די ממילא בהשקעה של מיליון שקלים להפעיל את המפעל לתקופה הנדרשת עד שתושלם המכירה".
על רקע זאת, יו"ר ההסתדרות בגליל המערבי, אשר שמואלי, יצא במתקפה חריפה על בנק דיסקונט. "אנשי הבנק מייצגים את הקפיטליזם החזירי ביותר במדינת ישראל", הוא אמר והוסיף שהדיבידנדים של מנהלי הבנקים מגיעים בזכות התעשייה "וגם מהפועלים שמשלמים על כל שורה ותנועה בחשבון".