שתף קטע נבחר
 

עיריית תל אביב נגד מפצלי הדירות

בעל דירה בגודל של 42 מ"ר שחילק אותה ל-3 דירות נפרדות נקנס על ידי בית המשפט ב-256 אלף שקל וחוייב להחזיר את הדירה למצבה הקודם

עיריית תל אביב ומערכת המשפט הציבו למטרה להילחם בתופעת פיצול הדירות בתל אביב. בעקבות תביעה שהגישה העירייה נגד בעליה של דירת מגורים שחולקה, גזר השבוע בית המשפט לעניינים מקומיים בתל אביב-יפו קנס כספי לבעליה וכן חייב אותו להחזירה למצבה הקודם.

 

 

מדובר בדירה בשטח 42 מ"ר בלבד בשדרות בן גוריון, שבעליה שפיצל אותה ל-3 יחידות נפרדות. הקנס שגזר עליו בית המשפט הוא בגובה של 150 אלף שקל בגין הפיצול, קנס של 10,000 שקל נוספים בגין אי קיום צו מניעת פעולות, חיוב בהיטל השבחה בסך 70 אלף שקל וכן התחייבות על סך 26 אלף שקל.  

 

בסך הכל נקנס בעל הדירה ב-256 אלף שקל. בנוסף, הוא קיבל צו, המורה לו להחזיר את הדירה למצבה כפי שהוא מפורט בהיתר הבנייה, ולהפסקת השימוש ביחידות, וכל זאת עד לחודש ינואר 2010. 

 

 

בעבר הצהירה העירייה כי בכוונתה להילחם בתופעת פיצול הדירות, אך עיקר הבעיה במלחמה זו הייתה איתורן של אותן דירות מחולקות. העירייה, בניסיונות איתור אלה, מסתמכת בעיקר על תלונות תושבים, הודעות למוקד העירוני או מידע מגופים עירוניים כמו אגפי הארנונה והחניה. במהלך 2008 טופלו ברחבי העיר 300 כתובות ונגד 150 מהם הוחלט על הגשת תביעות משפטיות.   טענותיה העיקריות של העירייה כנגד אותם בעלי דירות מפוצלות הן העמסה על תשתיות קיימות ויצירת מחסור במקומות חניה.

 

"לא נסכים בשתיקה"

מעיריית תל אביב נמסר: "חלוקת דירות ללא היתר בניה הינה עבירה על חוק התכנון והבניה והעירייה לא מסכימה למצב זה, לא בשתיקה ולא בפומבי. פיצול הדירות גורם למטרדים רבים ומשפיע בצורה שלילית ביותר על התכנון העירוני. במסגרת אכיפת חוק התכנון והבניה מפעילה העירייה את האמצעים החוקיים העומדים לרשותה למיגור התופעה, כולל הגשת תביעות משפטיות, צווי הפסקת עבודה, ופניה לחברת החשמל בבקשה להפסיק אספקת חשמל לבניינים מחולקים תחילה ובעתיד גם לדירות מחולקות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עומר הכהן
דירה להשכיר. העירייה מתקשה לאתר
צילום: עומר הכהן
מומלצים