שתף קטע נבחר

 

פלסטינים לבג"ץ: התנחלות מונעת גישה לאדמות

תושבי הכפר סילוואד אינם יכולים לעבד את אדמתם כבר 9 שנים, הם טוענים, לאחר שהתנחלות עפרה גרעה מהם עוד ועוד שטחים: "ליד הגדר ההיקפית הוצבו כלבי תקיפה"

כלבי תקיפה, כבישים וגדר לא חוקית מונעים מחקלאים פלסטינים להגיע ולעבד את אדמתם סביב ההתנחלות עפרה. כך נטען בעתירה שהוגשה היום (ד') לבג"ץ על ידי תושבי הכפר סילוואד שליד רמאללה וארגון זכויות האדם "יש דין". לטענת העותרים, מדובר ב"פגיעה אנושה בחופש התנועה, בזכות הפרנסה ובכבודם של התושבים הפלסטינים" והם מבקשים מבית המשפט להורות להסיר את החסימות.

 

בעתירה שהוגשה ע"י עורכי הדין מיכאל ספרד, שלומי זכריה ואבישר לב מהצוות המשפטי של "יש דין" נטען כי המתנחלים הקימו את המכשולים הבלתי חוקיים בלא מפריע,

 תוך עצימת עין של רשויות האכיפה. בין היתר הוקמו כבישים טבעתיים הכולאים מאות דונמים של אדמות פרטיות של הפלסטינים. בנוסף, סביב חלק מכביש הטבעת של ההתנחלות הוקמה גדר ובמקום הוצבו כלבי תקיפה, וכך נמנעת הגישה של הפלסטינים לאדמתם. 

 

לטענת הארגון, למעלה מתשע שנים נמנעת מהפלסטינים הגישה לאדמתם. "פגיעה זו מנוגדת לחוק הבינלאומי ואף לפסיקתו המפורשת של בית המשפט העליון", אמר עו"ד שלומי זכריה מארגון "יש דין". באשר לעצימת העין של השלטונות אומרים בארגון זכויות האדם כי התנהלות הצבא והמנהל האזרחי מנוגדת לפסיקה מפורשת של בג"ץ, המכירה בזכויות חקלאים לעבד את אדמתם. "הרשויות מעדיפות לשבת בחיבוק ידיים ולהימנע מהחובות המוטלות עליהן, תוך כדי יצירת מציאות המשמרת פגיעות אלו בזכויות אדם", הוסיף עו"ד זכריה. 

 

גודלו של השטח, ממנו מנועה גישת העותרים ובעלי האדמות נאמד בכ-3,100 דונם. "משלהי

שנת 2000 הפכה הגישה לאדמות לבלתי אפשרית עבור תושבי הכפר", נטען, וכן שבמהלך השנים יותר ויותר אדמות נגרעות מתחומי העיבוד, ללא כל הפרעה או התערבות מצד השלטונות.

 

"הרשויות חוטאות לתפקידן בכך שאינן מגינות על זכויות אדם בסיסיות של בעלי האדמות", אומר עו"ד מיכאל ספרד היועץ המשפטי של "יש דין". "במשך יותר מתשע שנים הן לא נוקטות אף פעולה כדי לאכוף את החוק ולהבטיח את יכולתם להתקיים בכבוד ולפרנס עצמם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אדמות הפלסטינים
באדיבות יש דין
גדרות וכלבים. חוקי?
באדיבות יש דין
מומלצים