לאוהבי האניס: מרק עגבניות צלויות ושומר
אם אתם נמנים עם אוהבים השומר, תאהבו את המרק הזה. יעל גרטי מזמינה אתכם להתענג עם מרק עגבניות צלויות ושומר, טבעי, בריא, דיאטטי, עשיר בטעמים ופשוט מדהים
השוּמר עכשיו בשיאו וזה הזמן ליהנות ממנו, אם אתם נמנים על אוהביו. אני מזמינה אתכם להכין מרק עגבניות ושומר, שמורכב מעגבניות צלויות, שומר צלוי ומעט ירקות נוספים, טבעי, בריא, דיאטטי - ופשוט מדהים בטעמו.
מרק עגבניות צלויות ושוּמר
המרכיבים (ל-8-7 מנות):
20 עגבניות קטנות-בינוניות או 10 עגבניות גדולות, אדומות ועסיסיות, שלמות, שטופות
שמן זית
מלח אטלנטי/מלח גס
9 ראשי שומר, מנוקים וחתוכים לפרוסות אלכסוניות
פלפל שחור גרוס גס
1 בצל סגול (או לבן/חום, אם אין), קלוף וקצוץ דק
2 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
2 שורשי פטרוזיליה, קלופים וחתוכים גס
1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 ליטר מים רותחים
1 כף סוכר
לעיטור: שמן זית
עזרים: נייר אפייה, מעבד מזון או בלנדר-מוט
(צילום: יעל גרטי)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומכינים תבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה.
- מניחים את העגבניות בתבנית, מזלפים 2 כפות שמן זית, בוזקים מלח אטלנטי/גס ומכניסים לתנור. אופים במשך 35 דקות או עד שהעגבניות משחימות וקליפתן מתפוצצת. מוציאים ומצננים במשך 20 דקות.
- במקביל אופים את השומר: מניחים שומר בתבנית תנור בינונית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים 2-3 כפות שמן זית, בוזקים מלח אטלנטי/גס ופלפל שחור גרוס גס ומכניסים לתנור. אופים במשך 45 דקות או עד שהשומר מתרכך ונצרב קלות. מוציאים ומצננים.
- מחממים 2 כפות שמן זית בסיר רחב וגדול על אש גבוהה. מטגנים בצל סגול קצוץ במשך דקה, מוסיפים שום, מערבבים ומטגנים במשך דקה.
- מוסיפים שורש פטרוזיליה ותפוח אדמה, מערבבים, מוסיפים 2 כפות מים, מערבים, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים במשך 20 דקות תוך ערבוב אקראי.
- כשהעגבניות הצטננו דיין וניתן לגעת הן, קולפים ומעבירים למעבד המזון.
- מוסיפים את השומר הצלוי למעבד המזון ומרסקים במשך דקות אחדות, עד לקבלת נוזל כמעט חלק. משאירים במעבד המזון.
- כשהירקות בסיר סיימו את משך בישולם מוסיפים למעבד המזון (משאירים את הסיר זמין להמשך) ומרסקים דק, עד לקבלת נוזל כמעט חלק. בינתיים מרתיחים 1-11/2 ליטר מים בקומקום חשמלי.
- מעבירים את תכולת מעבד המזון לסיר על אש נמוכה, מוסיפים ליטר מים רותחים ומערבבים. אם המרק סמיך מדי לטעמכם, מוסיפים מעט מים רותחים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מתבלים במלח, בפלפל שחור גרוס גס ובסוכר, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. יוצקים לצלחות, מעטרים במעט שמן זית ומגישים.
צילום: אסף אמברם
מומלצים