מקרה שני ביומיים: רופא בכיר הותקף בשיבא
מטופל במרפאה בבית החולים שיבא התרגז על שעוכב תורו - תקף את הרופא המטפל בצווארו וברגלו ואף איים עליו ברצח. זהו המקרה השני של תקיפת איש צוות רפואי בתוך 48 שעות, לאחר שאתמול הותקף אח בביה"ח נהריה על-ידי בני משפחתה של מטופלת. יו"ר ועד רופאי שיבא: "מחכים שהכנסת תתערב"
מקרה נוסף של אלימות נגד איש צוות רפואי בתוך 48 שעות: רופא אף אוזן גרון הותקף והוכה היום (ד') בידי חולה במרפאה בבית החולים שיבא. הדבר אירע לאחר שחולה, צעיר בשנות ה-20 לחייו, סירב להמתין לתורו, החל להתעמת מילולית עם הרופא ואף איים עליו ברצח, ולאחר מכן אף תקף אותו והיכה אותו. המשטרה הוזעקה למקום, והתוקף עוכב לחקירה. זהו מקרה תקיפה שני ביומיים האחרונים: אתמול
לפנות בוקר הותקף אח במיון בבית החולים בנהריה על-ידי בני משפחתה של מטופלת שדרשו לזרז את הטיפול בה.
ד"ר זאב פלדמן, יו"ר ועד רופאי בית החולים שיבא, גינה את תקיפת הרופא, והודיע כי רופאי ביה"ח יכנסו מחר בשעה 12:30 אסיפת הסברה במחאה על האלימות הגואה נגד הרופאים. בשיחה עם ynet סיפר ד"ר פלדמן על התקיפה, שאירעה לאחר שהרופא החליט להקדים את תורו של אחד המטופלים, שהיה זקוק לטיפול דחוף יותר: "החולה שנאלץ להמתין התרגז, היה עימות מילולי, ואז הוא היכה את הרופא בצוואר וברגל. אנשי הביטחון ומנהל בית החולים הגיעו, הוזמנה משטרה והתוקף עוכב לחקירה". הרופא המותקף, לדבריו, לא נזקק לטיפול רפואי.
מבית החולים נמסר גם כי התוקף "סבל לפני מספר שנים ממחלקה קשה ממנה הבריא בזכות הטיפול אותו קיבל במסירות ובמקצועיות על-ידי אותם הרופאים שאחד מהם הוא תקף היום".
מנהל המרכז הרפואי, פרופ' זאב רוטשטיין, פנה באופן אישי למשטרת ישראל בקריאה למצות את החקירה עד תום ולא להניח לתוקף לחמוק בחסות "חוסר עניין לציבור".
"אדם שתוקף יורחק לצמיתות מבית החולים"
ד"ר פלדמן מספר על אירוע אלים נוסף שארע השבוע, ובו הותקפה מילולית אחת הרופאות בבית החולים והוסיף: "אנחנו חיים בסביבה של אלימות. יש כרגע בכנסת שתי הצעות חוק - תיקון חוק העונשין שבמסגרתו יוטלו עונשי מינימום על תוקפי עובדי בריאות, והצעת חוק שעוסקת בסנקציות נגד אדם שהפגין אלימות בבית חולים". באנגליה, הסביר ד"ר פלדמן, חוק כזה כבר מופעל, ואדם שתקף ונקט באלימות בבית החולים מורחק מאותו המוסד, אלא אם נשקפת לו סכנת חיים.
"אנו מבקשים שחקיקה זו תקודם במהירות", הוסיף. "אנחנו מבקשים התרעה - שהשפה הזו של אלימות לא תהיה קבילה ואפשרית בשיח ושיג בין רופא שעוזר לחולים ובין חולים שבאים אליו, גם כשהמערכת לחוצה ועמוסה, וגם אם האדם חולה
וחסר סבלנות. יש את המצבים שבהם החולים - ובעיקר בני המשפחה של החולים - נוקטים באלימות וזה לא קביל. יש קווים אדומים שאסור לחצות".
ד"ר יצחק זיו-נר, יו"ר ארגון רופאי המדינה וממלא מקום יו"ר ההסתדרות הרפואית, אמר כי הוא רואה בחומרה רבה את המשך הפגיעה ברופאים במוסדות הרפואיים. הוא קרא למשרדי הבריאות, המשפטים ובטחון הפנים לפעול בתקיפות נגד תופעת האלימות נגד הרופאים והביע תקווה, כי יושלם במהרה תהליך החקיקה בכנסת שנועדה לצמצם את האלימות נגד צוותים רפואיים ומטפלים.