שתף קטע נבחר
 

אין כמוני, מוליגטוני: מרק עדשים צהובות

צהוב מכורכום ומעדשים, מדיף ניחוחות עזים של תבלינים, מחמם ומשביע. רינה פושקרנה מראה איך מכינים מוליגטוני, מרק עדשים צהובות הודי. תוספת של אורז לבן תהפוך קערה של מרק לארוחה משביעה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)

 

רוצים עוד אוכל הודי ממטבחה של רינה?

 

מוליגטוני - מרק עדשים צהובות

המרכיבים (8 מנות):

לציר ירקות:

2 תפוחים שטופים היטב

1 כוס עדשים צהובות

1 כפית כורכום

חופן עלי סלרי

2 גזרים, קלופים וקצוצים גס

2 בצלים, קלופים וקצוצים גס

2-1 כפות ג'ינג'ר מגורר

1/2 כרוב קטן, חתוך לרצועות בעובי בינוני

1 עגבנייה, קצוצה גס

4 עלי דפנה

8-6 גרגירי פלפל שחור

1 כפית מלח

8-6 גרגירי הל

1 מקל קינמון

למרק:

3-2 כפות שמן זית

2-1 כפיות שום כתוש

3 כפות קמח עדשים

2 כפיות פתיתי קוקוס

1 כפית מלח

2 כפות מיץ לימון

1 כפית סוכר

1 כפית פלפל לבן

1/2 כפית כורכום

 

אופן ההכנה:

  1. הציר: קוצצים גס את כל הירקות. מניחים את כל המרכיבים בסיר גדול. יוצקים לסיר 2 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
  2. מבשלים כחצי שעה ברתיחה עדינה עד שהירקות מתרככים.
  3. מסננים את תכולת הסיר ומועכים את המוצקים בעזרת גב כף כדי למצות מהם כמה שיותר נוזלים. שומרים את הנוזלים שמהווים את בסיס המרק.
  4. המרק: מחממים בסיר את השמן. מוסיפים את השום, קמח העדשים, הפלפל הלבן הקוקוס ומערבבים כ-3-2 דקות על אש נמוכה, עד שנוצרת רביכה.
  5. מוסיפים לסיר מצקת או שתיים של ציר ומבשלים עד שהרביכה הופכת סמיכה. מוסיפים מלח, מיץ לימון, סוכר ופלפל לבן ומערבבים היטב.
  6. מוסיפים את שארית הציר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הכורכום ומבשלים על להבה בינונית כ-10 דקות, עד שהמרק מסמיך. טועמים ומתקנים תיבול.
  7. מקשטים את המרק בכוסברה קצוצה ומגישים עם אורז לבן מבושל ופלחי לימון.

 

רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת "טנדורי "

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים