בכיר פלסטיני: ההקפאה מזוייפת, ישראל אשמה
יועצו של ראש ממשלת הרשות הפלסטינית גינה בחריפות את פעילות צה"ל בשכם, ואמר כי ישראל היא האשמה בקיפאון המדיני. בכנס ביפיע, קרא ח"כ א-סאנע לחיילי צה"ל לסרב פקודה כדי שלא "יירדפו כפושעי מלחמה"
"לא קונים" את ההקפאה. ג'מאל זקות, יועצו של ראש הממשלה הפלסטיני, סלאם פיאד, האשים הערב (שבת) את ישראל בקיפאון במשא ומתן המדיני, וכינה את הכרזת ראש הממשלה, בנימין נתניהו, על הקפאת הבנייה בהתנחלויות, "מזוייפת".
זקות, שהשתתף בכנס הוקרה למייסד מפלגת מד"ע, עבד אל-והאב דראושה, בכפר יפיע שבצפון, אמר: "המבוי הסתום שהגענו אליו במשא מתן עם הישראלים זה בגלל המדיניות המזוייפת של ההקפאה החלקית בבנייה בהתנחלויות. אנחנו דורשים הפסקה כללית של הבנייה, בכלל זה גם בירושלים".
זקות הגיע לכנס במקומו של פיאד, שלדבריו, ביטל את השתתפותו בעקבות "הפעילות הנפשעת של ישראל בשכם". הוא אמר כי האירוע, שבו נהרגו שלושה חשודים במעורבות בפיגוע הירי הקטלני שלשום בשומרון, הוא ניסיון של ישראל לערער את היציבות ברשות הפלסטינית. "במקום לדבר על שלום, נכנסו היום לשכם. אנחנו סבורים שישראל, באמצעות המעשה הזה, רוצה לערער את היציבות ואת הביטחון שהרשות הצליחה לכפות. ממשלת ישראל צריכה לשאת באחריות, ולהפסיק את ההתקפות הטרוריסטיות של המתנחלים על בני עמנו".
זקות קרא לקהילה הבינלאומית לחייב את ישראל לנהל עם הפלסטינים "משא ומתן רציני שיוביל לסיום הכיבוש". הוא פנה לקהל באולם ואמר: "לא נסכים לשלום על חשבונם של ערביי ישראל ולא יהיו ויתורים, לא על זכות השיבה ולא על בירתנו ירושלים".
בהתייחסו למגעים לשחרורו של גלעד שליט, האשים זקות את ישראל בעיכוב בהשלמת העסקה.
"אבו מאזן התבטא ואמר יותר מפעם אחת, שהוא מברך ומבקש שהעסקה תצא לפועל, כי יציאה לחופש של כל אסיר היא הישג. הגיע הזמן שישראל תפסיק עם המעצרים של בני עמנו", אמר יועצו של ראש הממשלה הפלסטיני.
באירוע השתתפו גם חבר הכנסת לשעבר יוסי ביילין, הנחשב לאחד מחבריו של דראושה, ומחליפו, ח"כ טלב א-סאנע מרע"מ-תע"ל, שניצל את הבמה כדי לקרוא לסרבנות בצה"ל. "אני קורא לחיילים הישראלים לסרב פקודה, ולא לשרת את האינטרסים של הממשלה הימנית הזו, כדי שלא ירדפו אותם כפושעי מלחמה", אמר א-סאנע והוסיף: "מפלגות השלום והשמאל בישראל נעלמו, העבודה הפכה לכיסוי עבור הימין לביצוע פשעיו, וגם הניסיון של הליכוד להשתלט על קדימה מוביל ליותר גזענות ושנאה ומרחיק את השלום".
בין הנוכחים בכנס היה גם שגריר מצרים בישראל, יאסר רידא, שאמר כי ארצו "מאמינה בשלום יותר מאי פעם". רידא הביע תקווה כי בביקורו הבא במקום "יהיה בין הנוכחים גם שגריר פלסטיני".