שנה אחרי: העולם זוכר את "עופרת יצוקה"
המחאה נגד ישראל, שנה אחרי היציאה למבצע נגד חמאס בעזה, התפשטה הרחק מגבולות הרצועה. סיבוב עולמי בתמונות
במצרים ערכו פעילים פרו-פלסטינים מ-43 ארצות שונות, מצעד בבירה קהיר, לאחר שכוחות הביטחון המקומיים מנעו מהם להדליק נרות לזכר הקורבנות הפלסטינים בלחימה על נהר הנילוס. המפגינים גם קראו למצרים לאפשר להם להיכנס לתוך הרצועה.
בגדה המערבית הביעו הזדהות עם זכרם של ההרוגים ברצועה. כשברקע העצים המקושטים לרגל חגיגות חג המולד, ערכו היום תושבי רמאללה משמרות מחאה וזיכרון לציון יום השנה ליציאה למבצע, שגבה את חייהם של כ-1,400 פלסטינים.
גם בשכנה ממזרח ערכו היום הפגנה לרגל יום השנה ליציאה למבצע. בעמאן, בירת ירדן, נשאו מפגינים שלטים ובהן סיסמאות בגנות ישראל, במחאה שבשיאה אף שרפו המשתתפים את הדגל הכחול-לבן.
ברוח ההצהרות הפרו-פלסטיניות של ראש הממשל ארדואן, שמחה על "פשעי מלחמה" בעזה, כיכר טקסים שבמרכז איסטנבול נשטפה בצבעי דגל פלסטין, בעצרת זיכרון ומחאה שערכו מאות מפגינים טורקיים. גם שם, מלבד ציון זכר ההרוגים ברצועה, נשמעו קריאות רבות נגד ישראל.
אבל גם הרחק מאוד מזירת ההתרחשויות, ערכו הארגונים הפלסטינים מפגן כוח מוצלח בעצרת המונית לזכר הרוגיי המבצע. עשרות השתתפו במחאה בז'נבה שבשוויץ, שנערכה מול מטה האו"ם שם.
המפגינים קראו סיסמאות בגנות ישראל, והניפו שלטים ובהם תמונות ההרוגים והפצועים בלחימה.
המחאה לא פסחה גם על צרפת. פעילי הארגונים הפלסטינים ערכו בבירה פריז צעדה לזכר ההרוגים ברצועה, והניפו שלטים שנשאו את הסיסמה: "עזה: לא נשכח".
גם במזרח הרחוק הפגינו תמיכה בפלסטינים. בסיאול, בירת קוריאה הדרומית, קיימו סטודנטים הפגנה לציון יום השנה למבצע בעזה - מול שגרירות ישראל במדינה. המפגינים הניפו שלטים שנשאו את הסיסמה: "תשוחרר פלסטין".