סגן מנהל מחלקה באיכילוב הורשע בלקיחת שוחד
בית המשפט זיכה את ד"ר אריה פיגר, סגן מנהל המחלקה האונקולוגית, מעבירה של הפרת אמונים. אבל הרשיע אותו בעבירות שוחד. השופטת אמרה כי הוא "נהג בצורה חריגה" וקבעה כי עדותו אינה אמינה
פרשה שוחד רפואי חמורה מגיעה לסיומה: בית משפט השלום בתל-אביב הרשיע הבוקר (יום ב') את ד"ר אריה פיגר, רופא בכיר בביה"ח איכילוב בתל-אביב, במרבית האישומים נגדו, בהם לקיחת שוחד ועושק של חולים. עם זאת, זוכה ד"ר פיגר מעבירה של הפרת אמונים. לדברי השופטת, "ד"ר פיגר נהג בצורה חריגה". השופטת הוסיפה כי להשקפתה, "הקפדה על הכללים היתה מונעת את העמדתו לדין".
בצאתו מבית המשפט אמר ד"ר פיגר: "אני רוצה להודות לאנשים שהגיעו לפה, למנהל המחלקה ולעובדים שמכירים אותי באופן שונה מזה שהוצג בבית המשפט".
ד"ר פיגר הואשם כי כאשר שימש כסגן מנהל המחלקה האונקולוגית בבית החולים איכילוב וכיועץ לחברות תרופות, לקח שוחד ועשק חולים אשר הגיעו לקבל טיפול במחלקה בבית החולים. הוא הואשם בכשישה אישומים שונים, בעבירות של לקיחת שוחד, הפרת אמונים ועושק.
על פי כתב האישום שהוגש על ידי עו"ד ברכה פלוס מפרקליטות מחוז תל-אביב, פיגר לקח בסך הכל קרוב ל-50 אלף שקלים כשוחד.
פיגר הואשם שקיבל שלא כדין כסף מחולים כשניהל את הניסויים הרפואיים בבית החולים. בכתב האישום נטען כי חלק מהחולים שילמו לו עבור הזכות להשתתף בניסוי, ואחרים הופנו על ידו למרפאה פרטית שהוא מנהל, למרות שהיו זכאים לטיפול בבית החולים כחברים באחת מקופות החולים.
לפי אחד האישומים, הגיעה לטיפולו אישה חולת סרטן לבלב שנפטרה מאוחר יותר. כשבאה לבית החולים מלווה בבנה הזמין אותם פיגר למרפאתו הפרטית, והסביר לאישה כי מחלתה סופנית. לאחר ששילמה לו 1,700 שקלים, הסכים לקבל אותה לניסוי הרפואי כיוון שאמר לה שהכניסה למחקר כרוכה בתשלום. לאחר מכן עבור כל טיפול במסגרת המחקר, קיבל ד"ר פיגר כ-1,000 שקלים, כאשר הוא מקבל את הכסף במשרדו, במסדרון או במעלית בית החולים. במקרה אחד גם האישה וגם בעלה שילמו לו באותו היום יחד, כשלא ידעו שבן הזוג כבר העניק תשלום. בסך הכל לקח מהאישה ובני משפחה שוחד בסכום של כ-20 אלף שקלים.
בעקבות מעצרו בשנת 2006 אמר ד"ר פיגר כי הדבר הכי קשה לו היה שאסור לו לראות חולים. "כל העסק נפל עלי כרעם ביום בהיר - אדם קם בבוקר לעבודה ומוצא שני חוקרים בפתח הבית.
מקצוע האונקולוגיה הוא אחד המקצועות הקשים והקשר שלי עם החולים הוא קרוב ביותר. קיבלתי היום ואתמול עשרות טלפונים של חולים שהציעו עזרה. אני מקווה רק שזה יגמר מהר".
על החשדות לפיהם היפנה חולים לניסוי תמורת כסף והבטיח להם שיקבלו תרופות שאינן בסל, אמר ד"ר פיגר: "מעולם לא ביקשתי אף אגורה כדי להכניס חולה למחקר. זה מחקר בינלאומי ואלו שקובעים מי יקבל את התרופה נמצאים בחו"ל. לי אין שום השפעה על זה. ההחלטה אם לקבל תרופה א' או ב' היא של מחשב".