מחול הקודש
יהודה שנפס, דוקטור למתמטיקה המתמחה בריקודים חסידיים, כועס: "הריקוד האותנטי נעלם; כל מה שהחבר'ה עושים בחתונות זה לרקוד במעגלים". מישל דור יוצא לחפש את המצווה בסיבוב
במסגרת המסע שלי בחיפוש אחר המצווה נתקלתי ביהודה שנפס (43), ד"ר למתמטיקה ומחשבים ממושב גמזו ביער בן שמן - אחד המקומות היפים בארץ - שבו שוכן ביתו המדהים של האיש. שנפס מפתח תוכנה ואלגוריתמים מורכבים, אבל מה שהכי מפריע לו היא העובדה שהריקוד החסידי האותנטי פשוט נעלם ממחוזותינו: "אני נדהם כל פעם מחדש לגלות שבמוזיקה החסידית יש מאות יוצרים, זמרים ונגנים, אבל אין ולו רקדן אחד מפורסם. אתה מגיע לאירוע וכולם אמנם שמחים וצוהלים, אבל כל מה שהם עושים זה לרקוד במעגלים ובמקרה הטוב של חתונה כמה חבר'ה משלבים ידיים ונעים קדימה ואחורה מול החתן".
והאמת ששנפס צודק. בתור מי שהשתתף בהרבה שמחות יהודיות לא זכור לי שנוצר מעגל מסביב למישהו שהפליא לחולל, אלא באמת שהריקוד הוא די סטנדרטי ואין בו גיוון מיוחד. "כיצד אתה מסביר", הוא תוהה, "שבעולם החילוני יש מאות רקדנים מפורסמים, תוכניות טלוויזיה המתמחות בריקוד ואילו אצלנו אין זכר לריקוד שהוא אחד מיסודות החשובים ביותר בכל הקשור להבעת שמחה".
אל תזללו בדוקטור. ה"חריש" שהוא ביצע בתחום הריקוד החסידי מתאים יותר למחקר של פרופסורה, ולאחר שנואש החליט לעשות מעשה ולהיות הניצן הראשון שרוקד כמו שצריך. "זה לא ייאמן, מאז שהתחלתי לרקוד כמו
שרקדו פעם אני מוזמן לאין סוף אירועים, שמחות ואפילו הופעות. כנראה שהמראה של מישהו שרוקד ריקוד חסידי הוא כה נדיר שאני הופך להיות האטרקציה בכל מקום". לשנפס יש קבלות בזכות קרוב לחצי מיליון צפיות קטעי הריקוד שלו באינטרנט ושורה ארוכה של אמנים המזמינים אותו לבוא ולרקוד בהופעות שלהם.נותר רק לקוות שהמאמצים האדירים של יהודה שנפס אולי יטמנו את הגרעין לצמיחה של רקדנים חדשים כי עד עתה חוץ ממנו לא נתקלתי במישהו שרוקד בצורה כה יפה ומקצועית. אם אתם רוצים קצת "פלפל" בשמחה הבאה שלכם או פשוט להזמין מישהו שילמד אתכם לרקוד – אתם מוזמנים ליצור קשר עם איש שהפך את הנושא של ריקוד חסידי לאהבת חייו - yehuds@gmail.com.