איך מכינים פירה
אם יש מאכל שאין לגביו חילוקי דעות זהו הפירה, אבל לא כל פירה טעים באותה המידה. השף מאיר דנון מדגים הכנת מחית תפוחי אדמה מושלמת
בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין
פירה תפוחי אדמה
המרכיבים:
1 ק"ג תפוחי אדמה
1/2 כוס חלב, או שמנת מתוקה, או תערובת של שניהם
80 גרם חמאה
מלח לפי הטעם
מעט אגוז מוסקט מגורר
אופן ההכנה:
-
קולפים את תפוחי האדמה וחוצים אותם לרוחב. מניחים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים ונופלים כשננעץ בהם סכין.
-
מסננים את תפוחי האדמה ומעבירים לתבנית. מכניסים את התבנית לתנור שחומם ל-200 מעלות למשך חמש דקות.
-
יוצקים את החלב לסיר, מחממים עד סף רתיחה ומכבים את האש.
-
מוציאים את תפוחי האדמה מהתבנית ומועכים אותם למחית בעזרת ממחה או מטחנת ירקות.
-
מוסיפים את החמאה ואת החלב החם וערבבים להמסת החמאה. מוסיפים מלח ואגוז מוסקט מגורר. מערבבים קלות, רק עד שהפירה אחיד.
השף מאיר דנון הוא המנהל המקצועי ב"בישולים
, בית הספר הגבוה לקולינריה"
צילום: אביגיל עוזי
מומלצים