מעצרו של לחיאני הוארך עד מחר: "מאוד אופטימי"
המשטרה רצתה אותו במעצר לארבעה ימים, אך שופט קבע כי ראש העיר בת-ים, החשוד בעבירות טוהר המידות והעלמת מסים, יישאר במעצר עוד יום אחד. המשטרה חושדת כי גנב מכספי העירייה לשלם דו"ח תנועה שקיבל, והסתיר את אחזקותיו בעיתון מקומי שבו פרסמה העירייה. "אני יודע בדיוק מה עשיתי ומה לא עשיתי", אמר בתגובה ראשונה. מעצר אחיו הוארך עד יום שישי
ראש עיריית בת ים שלומי לחיאני בטוח בחפותו - אך יישאר עוד יום במעצר. לחיאני, שדבר מעצרו הבוקר (יום ב') פורסם לראשונה ב-ynet, הגיע לדיון בהארכת מעצרו בבית משפט השלום בראשון לציון וניסה לשדר לקרוביו הרבים שבאו לתמוך בו אופטימיות. כשהוא מלווה בשוטרים אמר: "אני מאוד אופטימי. אני יודע בדיוק מה עשיתי ומה לא עשיתי". בתום הדיון הוחלט להשאירו במעצר עד מחר, למרות בקשת המשטרה להאריך את המעצר בארבעה ימים. מעצרו של אחיו, אבי לחיאני, הוארך עד יום שישי.
עוד קודם להחלטה, בא כוחו של החשוד, עו"ד אמנון זכרוני, אמר בנוגע לחשדות שמייחסות לו המשטרה ורשות המיסים: "מדובר בסיפורים בעלמא. מר לחיאני ביקש להגיד באמצעותי שהוא לא מבין על מה הוא נחקר וגם החוקר שחקר אותו אמר לו את אותו הדבר". זכרוני האשים כי המשטרה "מספרת מעשיות לתקשורת".
במהלך הדיון הוגשה גם בקשה של רשות המיסים להאריך את מעצרו של גיל הראל, בעל עסק להמרת כספים. בבקשה להארכת מעצרו שהוגשה בידי רכז המבצעים במס הכנסה, יוני דוד, נחשפו בין היתר כמה מהעבירות המיוחסות לחשודים בפרשה, ובעיקר לאחים שלומי ואבי לחיאני.
לטענת המשטרה ורשות המיסים, "בני משפחת לחיאני השתמשו ב-change לשם הפקדת כספים שלהם". כמו כן, בבקשת המעצר של לחיאני טענה המשטרה כי ראש העיר חשוד בגניבה, בין היתר בתשלום דו"ח תנועה על נסיעה מהירה מחשבון כספי העירייה. בנוסף, נטען לעבירה של מרמה והפרת אמונים, בכך שהסתיר כי הוא מחזיק ב-5% בעיתון מקומי שבו פרסמה העירייה.
לחיאני מגיע לדיון בהארכת המעצר (צילום: אבי מועלם)
בדיון נחשף עוד כי לחיאני חשוד בהלבנת הון. נציג המשטרה טען כי הכסף הושג בעבירת מקור – כלומר כסף שהושג ככל הנראה מעבירות תכנון ובנייה - וזה נכנס לחשבון הבנק שלו.
הבנק של העירייה הוא גם ידיד?
כמו כן נחשף כי חובותיו של לחיאני לבנק המזרחי מתקופת היותו קבלן כוסו על ידי הלוואה שהוא לקח בבנק איגוד. על פי חשד, בתמורה לכך הועברו חשבונות הבנק של העירייה לבנק איגוד ובמקביל חלק מחובותיו של לחיאני נמחקו מסך ההלוואה. במקרים אחרים חושדים החוקרים כי עובדי עירייה ואנשים אחרים לקחו הלוואות עבור לחיאני, וכך עזרו לו לסגור ההלוואה בבנק איגוד.
עו"ד זכרוני טען בדיון שאין סיבה להאריך את מעצרו של ראש העיר על עבירות מסוג זה. יחד עם זאת השופט ארז יקואל כתב: "נחה דעתי בדבר קיומו של חשד סביר לפיו ביצע החשוד את העבירות המיוחסות לו...יש להעדיף את אינטרס הציבור המבקש לחזות בניהול החקירה על מי מנוחות ללא חשש משיבושה".
אחיו של ראש העיר, אבי לחיאני, חשוד בקידום אינטרסים וניצול סמכויותיו של אחיו. הוא גם חשוד בתיווך לשוחד בין גורמים שונים בעירייה, הפצת חשבוניות פיקטיביות ואי דיווח על הכנסות מעסקאות מקרקעין.
פשיטה מוקדמת, והחרמת מסמכים
מאז הפשיטה על ביתו ב-5:00 הבוקר, המשיכו במשטרה הניסיונות להבין כיצד הגיעו סכומי כסף גדולים לחשבונו של לחיאני. לצד העבירות בנושאי טוהר מידות הוא חשוד גם בהעלמת מסים. חקירתו מאז הבוקר נערכה במשרדי היחידה הכלכלית בלוד.
הבוקר, עם היפתח השלב הגלוי של החקירה, התברר כי במשך תקופה ארוכה פעלו חוקרי היחידה הכלכלית באופן סמוי בבת-ים. הם תיעדו ואספו ראיות נגד כמה בכירים בעירייה. חקירתו מסתעפת לכמה פרשיות ונושאים,
אך השאלה המרכזית שעליה ביקשו ממנו החוקרים תשובות היא כיצד הצליח לצמצם את חובותיו בצורה משמעותית מאז הפך להיות ראש העיר. על פי החשדות, מדובר בהזרמות כספים בהיקף של מאות אלפי שקלים.
לחיאני נבחר לראשונה לתפקיד ראש העיר ב-2003. חמש שנים לאחר מכן הוא נבחר לכהונה שנייה, לאחר שזכה ביותר מ-86% מקולות הבוחרים. שמו עלה לאחרונה בדו"חות מבקר המדינה שהצביעו על אי סדרים. בין היתר נטען בעבר כי ראש העיר קידם את אמו לתפקיד מנהלת ענף גני ילדים ללא מכרז, ובמקרה אחר אף הועלתה טענה כי במהלך הבחירות ב-2008 לראשות העיר קיבלה אשתו סכומי כסף גדולים ממטה הבחירות שלו.