שתף קטע נבחר
 

עם שקדים ואגוזי קשיו: מרק באדאם

מרק שקדים וקשיו כבר אכלתם? אם לא, זוהי ההזדמנות שלכם. רינה פושקרנה במתכון למרק מיוחד וטעים במיוחד

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)

 

רוצים עוד אוכל הודי ממטבחה של רינה?

 

מרק באדאם - מרק שקדים ואגוזי קשיו

המרכיבים (ל-8 מנות):

לציר ירקות:

1 גבעול סלרי כולל העלים

2 גזרים

2 בצלים

1/2 כרוב קטן

1 עגבנייה

4 עלי דפנה

8-6 גרגירי פלפל שחור

1 כפית מלח

8-6 גרגירי הל

1 מקל קינמון

2 ליטר מים

למרק:

2 כפות שמן זית

1 כף שום כתוש

2-1 כפות גינג'ר, קלוף וחתוך ל"גפרורים"

2 כפות ממרח אגוזי קשיו - (2 כפות אגוזי קשיו טחונים עם 1/2 כוס מים)

2 כפות שקדים קצוצים

1 כפית מלח

1 כפית פלפל לבן

1 כפית סוכר

1 כפית הל טחון

2-3 כפות קרם פרש או שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה

  1. הציר: קוצצים גס את כל הירקות, מניחים את בסיר, מוסיפים מים ותבלינים ומביאים לרתיחה. מבשלים כחצי שעה, עד שהירקות רכים. מסננים את הנוזלים ושומרים אותם (מהירקות אפשר להכין באג'יה).
  2. מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עד הזהבה.
  3. מוסיפים ג'ינג'ר קצוץ, ממרח אגוזי קשיו, שקדים קצוצים מלח, פלפל לבן וסוכר.
  4. מערבבים כ 2-3 דקות ומוסיפים את הציר המסונן. מביאים לרתיחה מבשלים כ-15-10 דקות
  5. בסיום הבישול מוסיפים קרם פרש שמנת מתוקה. מגישים לקערת מרק ומקשטים בשקדים קצוצים.

 

רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת "טנדורי "

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים