שתף קטע נבחר
 

על חלוקי נחל: לחם מרוקני ביתי

הקונדיטור אלי אברהם אופה פרנה, לחם מרוקני מסורתי. הוא עשוי ממרכיבים פשוטים, המרקם שלו לח והוא נאפה על גבי חלוקי נחל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

(הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין)
 

לחם פרנה מרוקני

המרכיבים:

7 כוסות קמח לחם

3 כוסות מים

2 כפות שמן זית

1 כף מלח

1/5 קובייה שמרים טריים

 

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר לשים באיטיות כשלוש דקות קמח ושתיים וחצי כוסות מים, עד שנוצר גוש הומוגני של בצק.
  2. מוסיפים את השמרים, לשים דקה ומוסיפים את המלח ומגבירים את מהירות המיקסר. לשים כחמש דקות.
  3. מוסיפים את יתרת המים בזרימה אטית. כאשר הבצק חלק מוסיפים בהדרגה את שמן הזית, אך לא את כולו. עוצרים את פעולת הלישה ובעזרת היד מעסים את הבצק בשמן הזית שנותר.
  4. מכסים את הקערה ומתפיחים כשעתיים.
  5. על גבי משטח מקומח משטחים את הבצק עם הידיים ובעזרת סכין מחלקים אותו ל-5-6 חתיכות. 
  6. משטחים כל חתיכה ומוודאים שהיא לא נדבקת למשטח העבודה. מגלגלים קלות כל חתיכה כך שנוצרים מעין גלילים.
  7. מעבירים את הגלילים למגש עם נייר אפייה משומן ומכסים במגבת לחה. מתפיחים כשעה.
  8. בינתיים מחממים בתנור, בתוך תבית אפייה, חלוקי נחל בטמפרטורה מקסימלית (לשעה לפחות).
  9. מוציאים את המגש מהתנור בזהירות, ומניחים על חלוקי הנחל את גלילי הבצק שתפחו.
  10. מחזירים לתנור ואופים בחום המקסימלי כ-10 דקות, עד שהלחם זהוב, אך לא שחום לגמרי. מברישים בשמן זית משובח ומגישים.

 

אלי אברהם הוא אופה ארטיזן ומרצה ב"בישולים - בית הספר הגבוה לקולינאריה"

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים