על חלוקי נחל: לחם מרוקני ביתי
הקונדיטור אלי אברהם אופה פרנה, לחם מרוקני מסורתי. הוא עשוי ממרכיבים פשוטים, המרקם שלו לח והוא נאפה על גבי חלוקי נחל
(הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין)
לחם פרנה מרוקני
המרכיבים:
7 כוסות קמח לחם
3 כוסות מים
2 כפות שמן זית
1 כף מלח
1/5 קובייה שמרים טריים
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר לשים באיטיות כשלוש דקות קמח ושתיים וחצי כוסות מים, עד שנוצר גוש הומוגני של בצק.
- מוסיפים את השמרים, לשים דקה ומוסיפים את המלח ומגבירים את מהירות המיקסר. לשים כחמש דקות.
- מוסיפים את יתרת המים בזרימה אטית. כאשר הבצק חלק מוסיפים בהדרגה את שמן הזית, אך לא את כולו. עוצרים את פעולת הלישה ובעזרת היד מעסים את הבצק בשמן הזית שנותר.
- מכסים את הקערה ומתפיחים כשעתיים.
- על גבי משטח מקומח משטחים את הבצק עם הידיים ובעזרת סכין מחלקים אותו ל-5-6 חתיכות.
- משטחים כל חתיכה ומוודאים שהיא לא נדבקת למשטח העבודה. מגלגלים קלות כל חתיכה כך שנוצרים מעין גלילים.
- מעבירים את הגלילים למגש עם נייר אפייה משומן ומכסים במגבת לחה. מתפיחים כשעה.
- בינתיים מחממים בתנור, בתוך תבית אפייה, חלוקי נחל בטמפרטורה מקסימלית (לשעה לפחות).
- מוציאים את המגש מהתנור בזהירות, ומניחים על חלוקי הנחל את גלילי הבצק שתפחו.
- מחזירים לתנור ואופים בחום המקסימלי כ-10 דקות, עד שהלחם זהוב, אך לא שחום לגמרי. מברישים בשמן זית משובח ומגישים.
אלי אברהם הוא אופה ארטיזן ומרצה ב"בישולים - בית הספר הגבוה לקולינאריה"
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים