שתף קטע נבחר

 

דו"ח: 133 עיתונאים נהרגו השנה ברחבי העולם

מנתוני ארגון העיתונאים העולמי עולה כי מדובר בעלייה של 24 מקרי מוות ביחס ל-2008. בראש רשימת המדינות המסוכנות לעיתונאים ב-2009: הפיליפינים, מכסיקו וסומליה. בתוך כך, נחטפו שני עיתונאים צרפתים ושני אפגנים סמוך לקאבול

שנת 2009 היתה אחת השנים הקשות שידע עולם העיתונות לא רק בהיבט הכלכלי, אלא האנושי: לא פחות מ-133 עיתונאים ואנשי צוותים תקשורתיים נהרגו השנה במהלך עבודתם ברחבי העולם - כך עולה מדו"ח שפרסם אחר הצהריים (יום ה') ארגון העיתונאים העולמי (IFJ). לפחות 109 עיתונאים נהרגו במסגרת עבודתם ואילו 24 נהרגו במקרים אקראיים.

  

מהדו"ח עולה כי מדובר בנתון גבוה יותר מזה אשתקד (109 הרוגים), אך נמוך יותר מזה של שנת 2007 (175 הרוגים). המדינות המסוכנות ביותר לעיתונאים השנה היו הפיליפינים, מכסיקו, סומליה, פקיסטן ורוסיה. בעיראק, שהיתה המדינה המסוכנת ביותר לעיתונאים לאורך מרבית העשור האחרון, אירעו רק חמישה מקרי מוות של עיתונאים לעומת 16 בשנת 2008.

 

"הטבח המזעזע של 31 עיתונאים ואנשי תקשורת בפיליפינים בחודש שעבר והתגברות האלימות נגד עמיתנו במכסיקו וסומליה הפכו את 2009 לשנה של שפיכות דמים נוראית בכל הנוגע לעיתונאים", אמר נשיא "עיתונאים ללא גבולות", ג'ים בומלה. לדבריו, בסך הכל נהרגו בפיליפינים בשנה החולפת 38 עיתונאים.

 

גם ארגון "עיתונאים ללא גבולות" דיווח בימים האחרונים על עליה במספר מקרי המוות של עיתונאים בשנה החולפת ברחבי העולם.

הארגון, המאגד עיתונאים בלבד ואינו כולל צוותי תקשורת, דיווח כי 76 עיתונאים נהרגו ב-2009 לעומת 60 אשתקד. לגבר הארגון, 573 עיתונאים נעצרו, 33 נחטפו, 1,456 הותקפו באלימות ו-157 נאלצו לעזוב את המדינה שהם מסקרים מחשש לגורלם.

    

ובתוך כך, חטפו בצהריים חמושים אפגנים שני עיתונאים צרפתים בצפון-מזרח לקאבול. בנוסף, נחטפו נהגם של השניים והמתרגם שלהם. ממשטרת אפגניסטן נמסר כי בשלב זה לא ברור עבור איזה חברת חדשות עבדו השניים, וכי שוטרים פועלים כעת בכפרים סמוכים לאזור התקרית בניסיון לאסוף מידע על גורל העיתונאים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום רויטרס
עיתונאי חטוף באפגניסטן (ארכיון)
צילום רויטרס
מומלצים