שתף קטע נבחר

 

בצעד יוצא דופן: 84 פעילים זרים נכנסו לרצועת עזה

לבקשתה של רעיית נשיא מצרים, סוזן מובארק, אישרו הרשויות למשלחת של פעילים זרים לצעוד דרך מעבר רפיח אל שטח הרצועה. יתר הפעילים, כ-1,400 במספר, המשיכו להפגין גם היום בקהיר נגד המשך המצור ולציון שנה למבצע "עופרת יצוקה"

84 פעילים פרו-פלסטינים זרים נכנסו אחר הצהריים (יום ה') לרצועת עזה דרך מעבר רפיח - כך מסרו גורמים רשמיים בקהיר. בצעד יוצא דופן, התירו הרשויות במצרים את כניסת המשלחת, שהיא חלק מקבוצה של כ-1,400 פעילים, המפגינה בקהיר מאז יום ראשון בדרישה להיכנס לרצועה.

 

כניסת הפעילים, שהגיעו למעבר הגבול בשני אוטובוסים, התאפשרה לאחר שאתמול התערבה בבקשתם סוזן מובארק, רעייתו של נשיא מצרים. בעקבות ההחלטה, אמרה אן רייט, ממארגני "מצעד החופש של עזה" כי "שישה ימי לחץ עשו את שלהם" וכי "אין ברצונם של הפעילים להיאבק במדיניות המצרית, אלא להדגיש את מה שמתרחש בעזה".

 

"החלטנו לנקוט בצעד יוצא דופן ולאפשר לפעילים להיכנס דרך מעבר רפיח בתהלוכה", אמר נציג הממשל המצרי בחצי האי סיני, אלחמי עארף. זאת, למרות שמשרד הפנים המצרי הגדיר את התהלוכה כבלתי חוקית וכמאיימת על הביטחון הלאומי המצרי.


מפגינים למען עזה, היום בקהיר (צילום: AFP) 

 

הבוקר הגיעו מאות ערבים ישראלים, פעילי שמאל ופעילים בינלאומיים למעבר ארז שבצפון הרצועה, כדי לציין שנה לתחילת מבצע "עופרת יצוקה". המפגינים מחו נגד המצור המוטל על רצועת עזה.

 ראש ממשלת חמאס, איסמעיל הנייה, התקשר לטלפון של ח"כ טאלב א-סאנע, ונאם משם באמצעות מערכת הכריזה. אמר בין היתר כי שנה לאחר המבצע תושבי הרצועה הרבה יותר חזקים.

 

לאחר העצרת פנה השר לביטחון פנים, יצחק אהרונוביץ', ליועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, בבקשה להעמיד לדין את ח"כ א-סאנע על תמיכה בארגון טרור. "אי אפשר להשלים עם העובדה שכל אדם, ועל אחת כמה וכמה ח"כ במדינת ישראל, ישמש כצינור לארגון טרור שכל תכליתו היא השמדת מדינת ישראל. יש גבול לציניות. אפילו חשבון הטלפון שממנו בוצעה השיחה משולם על-ידי מדינת ישראל", נמסר מלשכתו של אהרונוביץ'.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ההפגנה בקהיר, היום
צילום: רויטרס
סוזן מובארק (ארכיון)
צילום: AP
מומלצים