שתף קטע נבחר
 

משמן טימין ועד ממרח פטריות: מוצרים חדשים

מלח אטלנטי עם עשבי תיבול מפרובנס, חמאת אגוזי לוז, סירופ אגבה ומייפל, פטריות מאי-טאקה, פלפלונים מדרום אפריקה ושמן זית בניחוח טימין. יעל גרטי יצאה לשוטט ומצאה עבורכם מוצרים חדשים ומעניינים

שפע של מוצרים חדשים ומעניינים ממשיך לגדוש את מדפי המרכולים, חנויות הטבע והמעדניות. אני שמחה להביא בפניכם את רשמיי מהמוצרים שפגשתי לאחרונה.

 

עוד מוצרים חדשים לבישול:

מפסטת קקאו ועד מלח אצות

מחומוס מהפכני ועד מיני-זוקיני

מפסטה בצ'יק ועד ריבת שמן זית

 

עשבי התיבול כבר בפנים

המוצר: מלח ים גס מעורב עם עשבי תיבול אורגניים מפרובנס

היצרן: "אקווסֶל" (Aquasel), צרפת

היבואן: "טומין"

במה עסקינן? הישר מן האי נוּארמוּטייה (Noirmoutier), שלחוף האוקיינוס האטלנטי, מגיע אלינו מלח אטלנטי אפור מעורב בתערובת עשבי תיבול אורגניים מפרובנס.

שלב הניסוי: מיד כשפותחים את האריזה עולה ריח נפלא של הים, חזק ומשגע, מתובל בניחוחות עשבי התיבול הפרובנסליים. והטעם? נהדר.

לסיכום: מומלץ בחום.

המחיר: 26-28 שקלים לאריזה במשקל 500 גרם.

להשיג ב"ספייסס" – הדר יוסף, צומת ביל"ו ויהוד, "לגעת באוכל" - ראשל"צ ורעננה, "טבע קסטל" - הרצליה ות"א,"פרנבוך", רח' דה פיג'וטו, תל אביב; "דלישס", נאות אפקה, "דגים וטעמים", כפר שמריהו, "דרך התבלינים", חצור הגלילית ואילת; "מעדני ג'קו קנטי", ירושלים. כשר.


(צילום: יעל גרטי)

 

דרך אגבה

המוצר: סירופ מייפל ואגבה אורגני

היצרן: "גרייט נורת'רן מייפל פרודקטס", קנדה

היבואן: הרצל ביבי

במה עסקינן? סירופ האגבה (Agave), המופק במקסיקו מסוגים אחדים של שיח האגבה, הוא ממתיק טבעי המשמש כתחליף לסוכר ולדבש, שהפך בשנים האחרונות לפופולרי בקרב חובבי המזון הבריאותי. כעת מצטרף סירופ האגבה לסירופ מייפל אמיתי אורגני ולסירופ סוכר אורגני.

שלב הניסוי: הסירופ דומה מאוד במרקמו ובטעמו לסירופ מייפל אמיתי, אלא שהוא מתוק יותר. מתאים לעוגות, פנקייקס וכו'.

לסיכום: נחמד מאוד.

המחיר: 27 שקלים לבקבוק בנפח 236 מ"ל.

להשיג ברשת "עדן טבע מרקט". כשר פרווה.

 

הישר מן הגליל

המוצר: תערובת תבלינים לפסטה ולרטבים; תערובת תבלינים לגבינות ולסלטים

היצרן: "בוסתן אברהם", גליל מערבי

דבר היחצ"ן: "בוסתן אברהם היא חווה אקולוגית שהוקמה בשנת 2005 ליד מצפה אבירים והכפר הנוצרי פסוטה, על-ידי איל התרסי, לשעבר פרסומאי תל-אביבי. החווה מציעה סדרת תבלינים גליליים ייחודיים ומקוריים, מ-100% חומרים טבעיים, המשולבים בטעמים גליליים מסורתיים, לבישול טבעי וקל להכנה".

שלב הניסוי: תערובת התבלינים לפסטה ולרטבים מצטיינת בניחוח חזק של לבנדר, שבאופן אישי לא כל כך מתחבר אצלי בראש לפסטה, אך כן מתחבר לתבשילים, קדרות ומרינדות לבשר ולעוף, כמצוין על גבי תווית האריזה. תערובת התבלינים לגבינות ולסלטים מצטיינת בניחוח חזק ונהדר של זעתר, שדווקא מתחבר (אצלי בראש) מצוין לחביתות, טוסטים ופשטידות, כמצויין על גבי האריזה. הכנתי פעמיים חביתה עם האחרונה - והתוצאה היתה נהדרת.

לסיכום: נחמד מאוד.

המחיר: 14-20 שקלים לצנצנת במשקל נטו 25 גרם.

להשיג בחנות המפעל בנהריה (רח' היוצרים 4), "חינאווי wine and more", תל-אביב; רשת "ספייסס", הדר יוסף, יהוד וצומת ביל"ו; "יוז'י", כפר שמריהו; "המשק", גבעת חן; רשת "סגפרדו" בצפון, דיוטי פרי - נתב"ג וביקבים בגליל. כשר.


(צילום: אייל התרסי)

 

קיצור דרך לממהרים ולעצלנים

המוצר: ממרח פטריות פורטובלו

היצרן: "מוטי שף", טירת הכרמל

במה עסקינן? חברת "מוטי שף" מגישה ממרח פורטובלו, המורכב מפטריות פורטובלו טריות, שמן זית, שמן סויה, שום טרי, מייצב צמחי, טימין, מלח ותבלינים.

שלב הניסוי: טעמתי את הממרח כמות שהוא ושמחתי לגלות שטעמו מצוין ומרקמו הופך אותו מתאים למריחה על קרוסטיני (טוסטונים איטלקיים), כמלית לרביולי או לשילוב עם פסטה.

לסיכום: מומלץ.

המחיר: 20 שקלים לצנצנת במשקל 190 גרם.

להשיג ברשת "עדן טבע מרקט". כשר פרווה. שימו לב שיש לאחסן את המוצר בקירור.


(צילום: יעל גרטי)

 

מתחרדלים

המוצר: שמן זרעי חרדל בטעם מעודן ושמן זרעי חרדל בטעם פיקנטי

היצרן: "ספייסיקו", קיבוץ שדה אליהו, מותג "Green Choice"

דבר היחצ"ן: "שמן זרעי חרדל 100% טבעי, המיוצר בכבישה קרה בתהליך ייחודי שתוצאתו: שמן טהור, המשמר את חומצות השומן החשובות ביותר וויטמינים החיוניים לבריאות. השמן מופק מזרעי חרדל איכותיים וייחודיים. שמן זה מכיל אחוז גבוה במיוחד של חומצות שומן חיוניות לבריאות, אשר אינן מיוצרות על-ידי הגוף ויכולות להגיע רק דרך מזון. מתוכם חומצות השומן הבלתי רוויות החשובות ביותר: מעל 30% חומצת שומן מסוג אומגה 6 ו- 15% חומצת שומן מסוג אומגה 3. היחס המושלם בין החומצות תורם משמעותית לתזונה מאוזנת ובריאה. שמן זית מתאים לתיבול, טיגון, בישול ואפייה - לתבשילים, ירקות מוקפצים ודגים". בניגוד למה שאפשר לחשוב כשמדובר במוצר פיקנטי, כאן מדובר בפיקנטיות של החרדל עצמו, ולא בפיקנטיות של פלפל חריף.

שלב הניסוי: הרחתי וטעמתי את שני סוגי השמן: ריחו של השמן המעודן אכן עדין אך לא מהסוג המענג; ריחו של השמן הפיקנטי, לעומת זאת, הצליח לעורר עניין: ניחוח החרדל, שמזרעיו מופק השמן, מורגש כאן בהחלט. גם מבחינת הטעם השמן המעודן לא הצליח לעורר עניין, בעוד השמן הפיקנטי עורר עניין רב מדי עקב החריפות החרדלית החזקה, שהזכירה חריפות של חזרת (שהרי הם בני אותה משפחה).

לסיכום: השמן הפיקנטי יותר מעניין - אך לא מלהיב.

המחיר: 28 שקלים לבקבוק בנפח 250 מ"ל.

להשיג בכל חנויות הטבע ובמעדניות. כשר.

 

הדובדבן שבקצפת

המוצר: דובדבנים מסוכרים – אדומים וירוקים

היבואן: "מר קייק"

במה עסקינן? דובדבנים מסוכרים מזכירים לי את ילדותי, עשוקת - הממתקים (ככה זה כשסבתך היא רופאת שיניים), מה שאילץ אותי לנבור במחסני מוצרי האפייה של אמי כל אימת שהתחשק שלי לאכול משהו מתוק (ואלוהים עדי, התחשק לי). הדובדבנים המסוכרים הללו, שהגיעו אלינו כעת מחברה מובילה באיטליה, עולים בעשרות מונים על הדובדבנים המסוכרים הנמכרים במרכולים עד עצם היום הזה (שכל קשר ביניהם ובין דובדבנים הוא מקרי בהחלט). גם הדובדבנים החדשים אינם דומים בהכרח לדובדבנים טריים, אך צורתם נאה פי כמה (מה שהופך אותם מתאימים לקישוט), וטעמם משובח. הצבע הירוק, למקרה שתהיתם, מושג הודות לצבע מאכל.

שלב הניסוי: העובדה שחיסלתי למעלה מ-12 דובדבנים בזמן צילומם מדברת בעד עצמה.

לסיכום: טעימים וכיפיים.

המחיר: 10 שקלים לאריזה במשקל 100 גרם.

להשיג אצל "מר קייק", אזור התעשייה הישן והחדש, נתניה


(צילום: יעל גרטי)

 

רוצים לשחק טאקי?

המוצר: פטריות מאי-טאקי (Maitake) מיובשות

היבואן: "חוות פטריות תקוע"

דבר היחצ"ן: "המאי-טאקי היא פטרייה נפוצה במיוחד ביפן ופירוש שמה ביפנית הוא "הפטרייה הרוקדת". מאי-טאקי מוכרת ברפואות הסינית והיפנית המסורתיות כבעלת יכולת לאזן את מערכות הגוף. מחקרים מדעיים מדווחים על השפעתה בוויסות לחץ הדם ורמת הסוכר והשומנים בדם. פטריית המאי-טאקי מכילה את התרכובת "ביתא-גלוקאן" שהיא בעלת השפעה בחיזוק מערכת החיסון הטבעית. הפטרייה עשירה במינרלים, בוויטמינים, בסיבים תזונתיים ובחומצות אמינו".

שלב הניסוי: כשפותחים את השקית עולה ריח "פטרייתי" חזק מאוד ולא בהכרח נעים, שמתפוגג כעבור כמה דקות. אחרי השרייה במים חמים, סחיטה, חיתוך בסיס הפטריה, הפרדתה לחלקים קטנים והקפצה קצרה בשמן שומשום גיליתי פטריה חביבה, בעלת מרקם מעט צמיגי.

לסיכום: תוספת נחמדה לנודלס מכל הסוגים.

המחיר: מחיר לצרכן: 10-13 שקלים לאריזה במשקל 20 גרם.

להשיג ברשתות "מגה", "שופרסל", "חצי חינם", "רמי לוי", "טיב טעם", "עדן טבע מרקט" ועוד. כשר.


(צילום: יעל גרטי)

 

הטימין כבר בפנים

המוצר: שמן זית בטעם טימין

היצרן: ענת בן עזרא, רמת השרון

ענת בן עזרא, בוגרת לימודי בישול בבית הספר "לה נוטרה" בפאריס, ניהלה קייטרינג בשם "ענת ובתיה" במשך 20 שנה. משהתעייפה מניהולו, החליטה לייצר מוצרי מעדניה בביתה. בין המוצרים: ריבות (מצויינות), ליקרים, חומצים ושמנים מתובלים, דוגמת שמן זית בניחוח בזיליקום, טימין, צ'ילי ושום.

במה עסקינן? שמן זית פיקואל כתית מעולה בתוספת טימין.

שלב הניסוי: קשה לומר שחשתי בריחו של הטימין. תיבלתי סלט ירקות בשמן זה, והתקבל סלט מאוד טעים - אך ללא כל זכר לטעמו של הטימין.

לסיכום: מוטב היה לבחור בשמן זית עדין יותר כדי שיורגש טעמו של הטימין.

המחיר: 27 שקלים לבקבוק בנפח 330 מ"ל.

להשיג ב"דלישס", נאות אפקה, "יוז'י", כפר שמריהו ורימון (קיראון), "עולם הפרי והירק", רמת השרון או דרך ענת בטל' 054-7313499.

 

לו"ז צפוף (וטעים)

המוצר: חמאת אגוזי לוז

היצרן: "טבע מהדרין", ירושלים

במה עסקינן? ממרח זה, המכיל אגוזי לוז בלבד, מיוצר בטחינת ריחיים בכבישה קרה, עשיר, לדברי תווית המוצר בחלבון, סיבים תזונתיים, סידן, אשלגן, אבץ ועוד – וגם בקלוריות: 928 קלוריות ב-100 גרם.

שלב הניסוי: הממרח דליל יחסית, מאוד מאוד שומני ומאוד טעים. טעמו, שהוא טעם מובהק של אגוזי לוז, מזכיר מעט קרם נוגט, שגם הוא עשוי מאגוזי לוז. מתאים בעיקר למריחה על לחם.

לסיכום: מומלץ.

המחיר: 35 שקלים לצנצנת במשקל 200 גרם.

להשיג ברשת "עדן טבע מרקט". כשר.


(צילום: יעל גרטי)

 

יש להם פלפל

המוצר: פלפלוני "גולדיו" מוזהבים

היצרן: "פפדיו אינטרנשיונל", דרום אפריקה

היבואן: "טומין"

במה עסקינן? לפני למעלה משנתיים וחצי כתבתי על פלפלוני ה"פפדיו" האדומים שעלו ארצה מדרום אפריקה. כעת מצטרפים אליהם אחיהם הצהובים-כתומים, הקרויים גולדיו (Goldew) ושרויים בסירופ שמורכב ממים, סוכר, חומץ אלכוהול, מלח, חומצת לימון, חומצה אסקורבית וקלציום קלוריד. הפלפלונים מתאימים למילוי (בגבינות ועשבי תיבול למשל), לשילוב בסלטים ובתבשילים שונים ועוד.

שלב הניסוי: טעמתי את הפלפלונים כמות שהם ושמחתי לגלות שהם טעימים מאוד.

לסיכום: פשוט נהדרים.

המחיר: 29 שקלים לצנצנת במשקל 400 גרם ברוטו (165 גרם נטו).

להשיג ב"פורשף" - תל אביב, "ספייסס" - נאות אפקה, צומת ביל"ו ויהוד; "דלישס" - נאות אפקה, "טבע קסטל" - הרצליה ותל אביב, "פיינמרקט", רמת אביב, "פרנבוך", רח' דה פיג'וטו, תל אביב; "מרקטו", רח' בזל, תל אביב; "לגעת באוכל" - ראשל"צ ורעננה, "דורון שהרבני" - רמת השרון, "מיטלנד" - רעננה, "קליית ירושלמי" - רעננה, "גוטה גוטה", ירושלים, "ג'קו קנטי", ירושלים. כשר.


(צילום: יעל גרטי)

 

שביל קליפות התפוזים

המוצר: קליפות תפוזים מסוכרות

היבואן: "מר קייק"

במה עסקינן? אהבתי לקליפות תפוזים מסוכרות גורמת לי לרכוש מן המוצר הנ"ל בכל הזדמנות שהיא. קליפות התפוזים הללו, שהגיעו אלינו לאחרונה מאיטליה, עולות על כולן: מדובר בקליפות מדהימות בטעמן ובאיכותן.

לסיכום: מומלצות בחום.

המחיר: 15 שקלים לאריזה במשקל 200 גרם.

להשיג אצל "מר קייק", אזור התעשיה הישן והחדש, נתניה


(צילום: יעל גרטי)

 

הכל דבש (וחרובים)

המוצר: ממרח חלבה, דבש ואגוזים; ממרח חרובים ואגוזים בטעם שוקולד

היצרן: "משק לין", כפר ביל"ו

דבר היחצ"ן: "סדרת הממרחים של משק לין מבוססים על חומרי גלם מן הטבע, אינם מכילים חומרים משמרים וצבעי מאכל. עוד בקולקציה: ממרח תמרים ואגוזי מלך, חמאת בוטנים עם דבש, חמאת בוטנים עם דבש, קונפיטורת תפוזים וג'ינג'ר ועוד".

ממרח החרובים מכיל תמרים, דבש, סוכר חום, חמאת אגוזי לוז, טחינה גולמית, חרובים, לציטין, תמצית וניל טבעית ו- 407 קלוריות ב -100 גרם. מתאים למריחה על לחם וכמלית למאפים. ממרח החלבה ודבש מכיל טחינה, דבש, אגוזי מלך ו- 498 קלוריות ב-100 גרם.

שלב הניסוי: לממרח החלבה ריח נעים וטעם משגע של חלבה (אלא מה?) ומרקמו, הרך יחסית, הופך אותו למתאים למריחה במאפים כגון עוגות שמרים או גלילות בצק חש"ק. ממרח החרובים והאגוזים סמיך יותר וקשה למריחה, כך שיהיה קשה לשלבו במאפים, והוא מתאים בעיני בעיקר למריחה על לחם. טעמם של החרובים והתמרים דומיננטי בממרח, וקשה לומר שהממרח מזכיר טעם של שוקולד, אך מי שנאסר עליו לצרוך שוקולד ייהנה מאוד ממוצר זה.

לסיכום: טעימים מאוד.

המחיר: 15-22 שקלים לצנצנת במשקל 220 גרם.

להשיג ברשתות השיווק ובחנויות טבע. כשר.


(צילום: סטודיו בס)

 

פטריות (מיובשות) אחרי הגשם

המוצר: פטריות שנטרל מיובשות

היבואן: "חוות פטריות תקוע"

לפני כשלוש וחצי שנים כתבתי על פטריית השנטרל המיובשת שעשתה עלייה ארצה. מחירה דאז הרקיע שחקים: 75 שקלים לאריזה במשקל 40 גרם או 850 שקלים לקילוגרם. כעת מציעה חוות הפטריות שבתקוע פטריות שנטרל מיובשות במחיר הגיוני בהחלט. להכנתן לבישול תצטרכו, כמו עם כל פטריה מיובשת, להשרותן במים חמים למשך 20 דקות.

שלב הניסוי: ריחן של השנטרל המיובשות נעים מאוד. אחרי השרייה במים חמים, סחיטה והקפצה קצרה בחמאה גיליתי שהפטריות דומות למדי לשנטרל המיובשות שהגיעו ארצה בזמנו.

לסיכום: תוספת נחמדה למרקים, פסטות, ריזוטו, קישים, תבשילי עוף וכיוב'.

המחיר: מחיר לצרכן: 10-13 שקלים לאריזה במשקל 20 גרם.

להשיג במרכולים הגדולים, במעדניות, בחנויות הטבע הגדולות ואצל הירקנים המובחרים. כשר.


(צילום: יעל גרטי)

 

איי לייק ליים

המוצר: מיץ ליים אורגני

היצרן: "יורופוד", איטליה

היבואן: "השדה"

דבר היחצ"ן: "חברת 'השדה' מגישה מיץ ליים אורגני, שמתאים לתיבול סלטים ודגים, הכנת קוקטיילים ועוד. בפקק של הבקבוק מצוי פטנט ייחודי, המכיל בתוכו שמן אתרי מקליפת הלימון, כך שבכל לחיצה על הבקבוק משתחרר מעט מהשמן ונותן את הארומה המדהימה של ליים שנסחט ממש עכשיו". מכיל: מיץ ליים אורגני, שמן ליים אורגני וחומצת לימון.

שלב הניסוי: שילבתי את מיץ הליים בסלט ירקות, ושמחתי לגלות שטעמו חזק ומובהק.

לסיכום: מומלץ.

המחיר: 7.9-9.9 שקלים לבקבוק בנפח 200 מ"ל.

להשיג בחנויות הטבע וברשתות השיווק. כשר.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא מלהיב. שמן זרעי חרדל
צילום: יעל גרטי
מומלץ. מיץ ליים אורגני
צילום: יעקב הררי
לא דומיננטי. שמן זית טימין
צילום: יעל גרטי
נחמד מאוד. סירופ אגבה
צילום: יעל גרטי
צילום: שירן כרמל
ליצירת קשר עם יעל גרטי לחצו על התמונה
צילום: שירן כרמל
מומלצים