שתף קטע נבחר
 

טעימים ומזינים: שני סלטים בריאים

טונה ושעועית לבנה, או עדשים ירוקות ותרד - הנה שני סלטים היכולים לשמש כמנה ראשונה נהדרת, אבל מהווים גם ארוחה מלאה ומזינה בפני עצמם

סלט טונה ושעועית לבנה

זהו סלט בסיסי, קל מאוד להכנה אם משתמשים בשעועית קפואה, שאפשר לגוון אותו לפי הטעם: עגבנייה, מלפפון, פלפל אדום/ירוק, פלפל קלוי, זיתים שחורים, תירס, קוביות תפוחי אדמה, ביצים קשות או פסטה קצרה

 

המרכיבים:

1-2 קופסאות טונה בשמן או מים, מסוננות מהנוזלים

400 גרם שעועית לבנה מושרית ומבושלת (אפשר גם קפואה)

1 בצל סגול פרוס דק

לרוטב:

מיץ לימון סחוט (מחצי לימון)

1/4 כוס שמן זית

מלח

פלפל שחור

1 שם שום כתושה

1 כף חומץ בן יין

לקישוט:

חופן בזיליקום קצוץ דק

חופן פטרוזילה קצוצה דק


(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את השעועית המבושלת, כשהיא מצוננת לחלוטין, בקערה.
  2. מוסיפים את הבצל והטונה ומפוררים אותה קלות בעזרת מזלג.
  3. הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על הסלט.
  4. מערבבים היטב, זורים מעל את הפטרוזיליה והבזיליקום ומגישים.

 

סלט עדשים ירוקות ותרד

המרכיבים:

400 גרם תרד טרי

1/2 1 כוסות עדשים ירוקות, מושרות חצי שעה

2 שיני שום כתושות

1/4 כוס שמן זית

צ'ילי חריף יבש

מלח

פלפל שחור


(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מעט שמן זית במחבת ומוסיפים את התרד. מטגנים קלות, תוך כדי ערבוב, עד שהוא מתרכך. מסירים מהאש ומצננים.
  2. מסננים את העדשים ומבשלים כחצי שעה, עד שהן מתרככות, אך לא מתפרקות. מצננים.
  3. מניחים בקערה את התרד והעדשים. מוסיפים את השום ומתבלים במלח, פלפל שחור, צ'ילי חריף, מיץ לימון ושמן זית.
  4. מערבבים היטב ומעבירים למקרר לחצי שעה, לפני ההגשה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אסף אמברם
צילום: אסף אמברם
מומלצים