שתף קטע נבחר
 

מנהלת מועצת הפיס לתרבות פורשת

אסתי דינור הודיעה על פרישתה אחרי חמש שנים בתפקיד, שהתאפיינו בהמון מאבקי כוח פנימיים בתוך מפעל הפיס, קיצוצי תקציב מאסיביים, אך גם ייזום ויישום של פרויקטים משמעותיים

אסתי דינור, ראש מנהלת מועצת הפיס לתרבות ולאמנות, הודיעה היום (א') על פרישתה מתפקידה. דינור פורשת אחרי קדנציה מלאה מאבקי כוחות פנימיים, קיצוצי תקציב מאסיביים ופוליטיזציה, אך במקביל גם ייזום ויישום פרויקטים משמעותיים בתחום התרבות עם דגש על הפריפריה. סך הכל ביצעה דינור את התפקיד כחמש שנים.

 

בהודעה לעיתונות מסרה דינור: "אני מודה על ההזדמנות שניתנה לי להיות בצומת מרכזי ומשמעותי לתרבות בישראל, ולסייע באמצעות מועצת הפיס לתרבות ולאמנות לפעילותם של מאות גופים ואמנים בשדה. תקוותי שאוכל להמשיך ולתרום גם הלאה מהידע והניסיון שלי".

 

ההודעה על התפטרותה של דינור אינה מפתיעה; מערכת היחסים בין הנהלת מפעל הפיס למועצת הפיס לתרבות ולאמנות, שפועלת תחתיה, הלכה והתערערה בשלוש השנים האחרונות, ולא פעם התגלו חיכוכים גם ברמה הפרסונלית. 

 

בחודש יולי האחרון נחשפו טענות על ליקויים משמעותיים לכאורה בתפקוד המועצה, שהובילו להתפטרותם של חברים משמעותיים בה בהם במאי התיאטרון, מיכה לבינסון והפסנתרן, המלחין והמנצח, גיל שוחט. יש שטענו כי התפטרותם נבעה בין היתר מ"כרסום במעמד ובהשפעת נציגי האמנים במועצה, הנחתות של מקורבים על ידי בעלי כוח בדירקטוריון מפעל הפיס ושיקולים זרים שהתערבבו בהחלטות".

 

מלחמת האמנים בפונקציונרים

מאז הקמת המועצה לתרבות קוצץ תקציבה בשליש, והוא עומד כיום על 12 מיליון שקל. ניסיונות להתנגד לקיצוצים ולמגמה שהתנגדה לאי-איזון בולט בין פונקציונרים לבין אמנים בתוך המועצה עלו בתוהו.

 

"צריך להודות, דירקטוריון מפעל הפיס לא מעוניין בפעילות המועצה. עבורם זה בלבול מוח. הם היו מעדיפים לחלק את הכסף בין ראשי ערים ומועצות ולגמור עניין. זו הסיבה שהם מבקשים שליטה במשאבים", אמרו בזמנו חברי דירקטוריון ל-ynet. ואחרים הוסיפו: "עושה הרושם שתרבות היא כיסוי למשהו אחר".

 

אחרי התפטרותה של דינור אומרים חברים במועצה: "פרישתה של אסתי דינור מצערת. מדובר באדם ישר כפיים שמבין את התחום ויודע במה הוא עוסק. בזכותה נעשו כמה מפעלים נפלאים כמו כנס התרבות שיזמה ואפשר מפגש מרתק בין כל העושים במלאכה. אבל הגיע השלב שבו אתה מרים ידיים.

 

"היא ניסתה לשרוד את הביורוקרטיה, וזה מעשה שהוא התאבדותי כשאין לך כוח אדם. היא לא קיבלה תמיכה או גב, ההיפך - הפנו לה עורף. זה כואב וקשה לראות כרגע מי יבוא במקומה. הדור הולך ומתמעט ואף אחד לא רוצה לשבת במקומות האלה, שגם אם הוקמו מתוך אידיאלים צלולים - הסתאבו וכעת הם נתונים בידיים כוחניות".

 

עשייה לא מבוטלת

בסופו של דבר, כך עושה הרושם, החליטה דינור להשאיר את מאבקי הכוחות מאחור ולהמשיך הלאה בהשלמת

התיזה לתואר במדיניות התרבות. דינור משאירה מאחוריה עשייה לא מבוטלת שכוללת בין היתר גם את הפרויקטים המסכמים את התרבות הישראלית בתחומים שונים כמו ספר "בצלאל 100", סדרת הטלוויזיה על מאה שנות אמנות בישראל, ספר על הצלם יעקב אגור וספר הקולנוע העלילתי הישראלי הנמצא בימים אלה בשלבי עריכה.

 

מנכ"ל מפעל הפיס, שאול סוטניק, אמר בתגובה להודעת הפרישה: "מפעל הפיס מייחס חשיבות גדולה לפעולות לקידום התרבות והאמנות בישראל ובאמצעות המועצה מסייע רבות לתחום זה. אנו מודים לאסתי דינור על עבודתה ומאחלים לה הצלחה בהמשך דרכה"

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דינור. מודה על ההזדמנות
צילום: גדי דגון
לאתר ההטבות
מומלצים