שתף קטע נבחר
 

חורף נוסח פריז: מרק בצל צרפתי

מרק בצל צרפתי הוא הדרך המושלמת להתחמם בחורף - מתקתק, מלא טעם, עם פרוסת באגט שעליה גבינה מותכת - תענוג חורפי מושלם

מרק בצל צרפתי

מתכון של רותי קינן

 

לפני שהדחפורים הרסו את ההאל, השוק הסיטונאי המפורסם של פאריז, היה המרק הזה סמלו של האזור. עובדי השוק נהגו להתחמם בעזרתו בשעות הקטנות של הלילה, לפני פתיחת השערים, בחברת בליינים שנמשכו למסעדות היחידות שפעלו באותן שעות.

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

1 ק"ג בצל

50 גרם חמאה

2 כפות קמח

1 ו-1/2 ליטרים מרק צח (בקר, עוף או ירקות)

1 כוס יין לבן יבש

מלח, פלפל

להגשה:

12 פרוסות באגט

100 גרם גבינה צהובה קשה (אמנטל, גרוייר) מגוררת


(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. קולפים את הבצלים ופורסים אותם לפרוסות דקות. מתיכים בסיר גדול את החמאה ומוסיפים את הבצלים. מבשלים על להבה נמוכה, תוך כדי בחישה מדי פעם, כ-15 דקות או עד שהבצלים מתרככים ומשחימים.
  2. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שהוא נבלע בבצל ואינו מותיר גושים. מוסיפים את המרק ואת היין, מלח ופלפל, ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות.
  3. מניחים את פרוסות הבאגט על תבנית וקולים אותן מתחת לגריל שבתנור או במצנם, עד שמשחימות משני הצדדים.
  4. כשהמרק מוכן, מתקנים את התיבול ויוצקים לצלחות עמוקות חסינות חום. מניחים בכל צלחת 2 פרוסות באגט קלויות ומפזרים למעלה גבינה מגוררת. מניחים את הצלחות על מגש אפייה גדול ומכניסים מתחת לגריל של התנור למספר דקות, עד שהגבינה מותכת.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים