מדריך: איך להאריך את חיי הסוללה ב-iPhone?
הסמארטפון הפופולרי של אפל עושה המון - אבל גם הסוללה שלו מתרוקנת במהירות. תריסר טיפים שלא ישאירו אתכם עם מכשיר כבוי בסוף היום
הטלפון הסלולרי מבית אפל הוא אולי מכשיר משוכלל ורב יכולות - אבל הסוללה שלו לא מצטיינת כל כך באורך חייה. לרוב, מי שעושה שימוש בכל יכולות המכשיר מהדור השני שלו (3G) ומעלה, ימצא את עצמו מתבונן במסך כבוי וחשוך בסופו של יום. אז איך נמנעים מהמצב הלא נעים? כמה טיפים.
1. כבו את רשת הדור השלישי
היכנסו להגדרות -> כללי -> רשת -> וכבו את "הפעל שירותי דור שלישי" (העבירו את המתג מ-1 ל-0). הביטול יעביר אתכם למצב גלישה בדור השני
בסלולאר במהירות איטית משמעותית, אבל הסוללה תשרת אותכם כפול מהזמן מאשר במצב 3G.
2. הפחיתו את בהירות המסך
הכנסו להגדרות -> בהירות -> כיוון הבהירות. החליקו את הידית כך שתפחית את בהירות המסך. שינוי הבהירות לחצי מהכמות המקסימלית תחסוך משמעותית בזמן הסוללה. כאשר איננו מצויים בסביבה בעלת תאורה לקויה, בהחלט ניתן ואף רצוי להפחית את בהירות המסך.
3. כיבוי הרשת האלחוטית (Wi-Fi)
לחצו על הגדרות -> אינטרנט אלחוטי -> ביטול הסימון ב"אינטרנט אלחוטי". כאשר אינכם משתמשים בנתב על מנת לגלוש ברשת, ניתן לכבות את הפריט ולחסוך בזמן סוללה יקר.
4. כיבוי הבלוטות' (Bluetooth)
תחת הגדרות -> כללי -> Bluetooth -> הסיטו את המתג "Bluetooth". כמו אפשרות ה-Wi-Fi, גם כאן, כאשר אנו מכבים את הפונקציה הזאת, אנו חוסכים בזמן סוללה. גם בעת כיבוי הפריט, האייפון ישמור על פרטי ההתקשרות עם אביזרי הBluetooth, והוא ייזכר בהם כשתפעילו את הרכיב מחדש.
5. נעילה אוטומטית
הכנסו להגדרות -> כללי -> נעילה אוטומטית. כיוון נעילת המכשיר אוטומטית לאחר דקה, תמנע מצב בו מסך המכשיר נשאר דלוק ללא שימוש, או מצב בו המכשיר עובר בין תפריטים אקראית ו/או מחייג ועל ידי כך תחסכו בזמן סוללה, וגם לא תעירו את מכריכם באמצע הלילה בטעות.
6. כיבוי שירותי המיקום
תחת הגדרות -> כללי -> ביטול הסימון "שירותי מיקום". כאשר לא משתמשים במקלט ה-GPS באמצעות יישומי מיקום כמו מפות, רצוי לכבות את פריט זה ולחסוך גם כן את הביזבוז המיותר.
7. כיבוי שירות עדכונים (Push Notifications)
הכנסו להגדרות -> עדכונים -> וכבו את "עדכונים". שירות זה מאפשר קבלת הודעות למסך הבית על שינויים או דיווחים מאפליקציות מסויימות. אם פריט זה אינו מופיע לכם בהגדרות, הדבר נובע מהעובדה שפשוט עוד לא התקנתם יישום המשתמש בשירותי המידע בדחיפה (Push Notifications). למרות
התקנת פריט המשתמש בשירות זה, אין אנו חייבים להפעיל אותו 24/7.
8) הקטנת תדירות קבלת המיילים והצגת פחות מיילים
כאן צריך לסדר שתי הגדרות:
הגדרות -> Mail, אנשי קשר, לוחות שנה -> טען נתונים חדשים -> סימון "אחת לשעה"
הגדרות -> Mail, אנשי קשר, לוחות שנה -> הצג -> סימון "25 ההודעות האחרונות".
על ידי הקטנת תדירות בדיקת הדואל, המכשיר בעצם לא יפעיל את הרשת לעיתים קרובות על מנת למשוך מיילים, כמו כן עם סימון 25 ההודעות האחרונות, האייפון לא יוריד מחדש תוכן או כותרת של X מיילים בכל כניסה מחדש.
9) בדיקה אוטומטית של תיבות דואר מסוימות
הכנסו להגדרות -> Mail, אנשי קשר, לוחות שנה -> טען נתונים חדשים -> מתקדם -> סמנו את התיבות החשובות והראשיות שלכם להורדה אוטומטית, והאחרות לידנית. על יד הגדרה זו, ניתן לקבוע אילו תיבות מייל יעבדו מול השרת באופן קבוע לצורך הורדת מיילים, ואילו תיבות יצריכו הורדה ידנית.
10. הפחיתו שימוש ביישומי דור שלישי
חברת אפל מלבד הקדשת הזמן, תשומת הלב והממון ליצירת האייפון, הקדישה את אותם הפרטים גם ליצירת מערכת ההפעלה שלו כך שיישומיה יחסכו זמן סוללה יקר. אך עם יישומי צד שלישי (תוכנות ו/או משחקים) הדבר לא תמיד כך. בייחוד שמדובר ביישומים פיראטים (שתרומתם לשימוש השוטף אינה מוטלת בספק) במכשירים שעברו Jailbreak והורדו באמצעות Cydia ו/או Icy ו/או Rock. יישומים אלה עשויים לצרוך אנרגיה משמעותית מהסוללה ביחס ליישומים שאושרו בידי אפל.
11. ביטול האקולייזר
בהגדרות -> iPod -> אקווליזר -> סימון "כבוי". כאשר האקוליזר פעיל בהאזנה למוסיקה, בעצם מתנהל ברקע תהליך נוסף לעיבוד קובץ האודיו. על ידי ביטולו אנו חוסכים את הפעולה הזו מהמעבד של האייפון ונחסך גם כאן זמן סוללה יקר.
12. הפעלת מצב טיסה
הגדרות -> סימון "מצב טיסה". זהו אחד הפריטים היותר משמעותיים בחסכון בזמן סוללה. הפריט בעצם מבטל את כל התקשורת האלחוטית: סלולר (שיחות, הודעות, גלישה וכו'), Wi-Fi ו-Bluetooth. ע"י כך ניתן להשתמש באייפון כמו מכשיר אייפוד, להאזין למוסיקה, לראות תמונות ו/או סרטים, להשתמש במצלמה, במחשבון, בפתקים ובמידע הקיים כבר באייפון.
טיפ למתקדמים: בעבודה עם מכשירים שעברו Jailbreak, ניתן להתקין יישום בשם SBSettings שמאפשר לנו לסגור תהליכים (Proccesses) ספציפיים, לכבות את רשת הדור השלישי, רשת הEdge, את הבלוטות', הרשת האלחוטית (Wi-Fi), בהירות המסך ועוד.
הכתבה פורסמה במקור בגיליון 005 של מגזין הצילום קומפוזיציה. קראו אותו עכשיו